Skip to main content

Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης:Ένα περιπολικό για χιλιάδες ανθρώπους στην Τούμπα

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το ΤΑ Τούμπας - Τριανδρίας μετά από έντονα παράπονα που εκφράστηκαν.

Ελλείψεις στο δυναμικό του Τμήματος Ασφάλειας Τούμπας - Τριανδρίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης που επισκέφθηκε το τμήμα μετά από έντονα παράπονα, όπως αναφέρεται, που εκφράστηκαν σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, 500.000 πολίτες και μια τεράστια περιοχή αρμοδιότητας αστυνομεύονται από ένα περιπολικό και μόνο. 

«Τα δυο τελευταία χρόνια το τμήμα» τονίζεται αρχικώς, «αποδυναμώνεται με σταθερό ρυθμό. Από την υπηρεσία απομακρύνθηκαν 12 Αστυνομικοί ενώ όσοι μετατέθηκαν σ’αυτό και κατέχουν οργανική θέση, αποσπάστηκαν στο σύνολό τους σε άλλες υπηρεσίες, πλην ενός συναδέλφου. Κατά συνέπεια, η υπάρχουσα δύναμη είναι 23 Αστυνομικοί, εκ των οποίων οι 5 είναι Αξιωματικοί, οι 3 υπηρεσία γραφείου και οι 15 εναπομείναντες Αστυνομικοί καλούνται να ανταπεξέλθουν σε όλες τις ανελαστικές υπηρεσίες και τα έκτακτα υπηρεσιακά γεγονότα».

«Όλα αυτά έχουν προξενήσει αξεπέραστα προβλήματα που υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες αστυνομικές υπηρεσίες προς το κοινωνικό σύνολο. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι πλέον είναι φύσει αδύνατον να διαταχθεί εποχούμενη περιπολία για κάθε 8ωρο, κι ως εκ τούτου την απογευματινή και βραδινή βάρδια εκτελείται μια κοινή εποχούμενη περιπολία με το ΤΑ Χαριλάου-Ανάληψης. Δηλαδή, 500.000 συμπολίτες μας και μια τεράστια περιοχή αρμοδιότητας αστυνομεύονται από ένα περιπολικό και μόνο», αναφέρεται στην συνέχεια.

«Σε περίπτωση που τελεστεί κάποιο αυτόφωρο αδίκημα σε κάποια από τις προαναφερόμενες Υπηρεσίες», επισημαίνεται επιπλέον για να τονιστεί πως «η εποχούμενη περιπολία ακινητοποιείται και το πλήρωμα συνδράμει τον Αξιωματικό Υπηρεσίας, ο οποίος κατά κανόνα δεν έχει βοηθό».

«Πλέον είναι πασιφανές» συνεχίζει η ανακοίνωση πως «η διαχείριση του αστυνομικού προσωπικού στη ΓΑΔΘ δεν στοχεύει στο υπηρεσιακό όφελος. Η κατάσταση στις περισσότερες Υπηρεσίες της είναι αποκαρδιωτική και η λειτουργία τους έχει καταλήξει να είναι διεκπαιρεωτική και όχι ουσιαστική».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταλήγει στην ανακοίνωση λέγοντας πως «δεν εφησυχάζει και έχει οχλήσει αλλεπάλληλες φορές την Ηγεσία, μέχρι σήμερα δεν έχει δει κάποια ουσιαστική ενέργεια για την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών. Για το λόγο αυτό, αιτήθηκε κοινή συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και τους Διευθυντές Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Ασφάλειας και Αστυνομίας ώστε να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις τους και εφόσον δεν υπάρξουν λύσεις, θα προχωρήσει σε δραστική κλιμάκωση των δράσεών της».