Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020
x

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Στον τελικό αγώνα Κυπέλλου στην Αθήνα αποτυπώθηκε το τέλμα του ποδόσφαιρου οι «επίσημοι προσκεκλημένοι» συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από τους αθλητικούς χώρους ζητάει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καλώντας με αυτόν τον τρόπο την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ως θεματοφύλακες της νομιμότητας, να σταματήσουν τον εμπαιγμό σε βάρος των συναδέλφων μας.

«Το τέλμα του ελληνικού ποδόσφαιρου αποτυπώθηκε πλήρως στον τελικό αγώνα Κυπέλλου στην Αθήνα. Αν κι ο αγώνας, τύποις, ήταν χαρακτηρισμένος ως κεκλεισμένων των θυρών, οι «επίσημοι προσκεκλημένοι» που εισήλθαν στις VIP θύρες, προκάλεσαν ταραχές και συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Ο πρωτόγνωρος τρόπος διάθεσης των προσκλήσεων από τις ΠΑΕ και την ΕΠΟ, αναδεικνύει την περίπλοκη σχέση μεταξύ ΠΑΕ-Συνδέσμων φιλάθλων, η οποία είναι βέβαιο ότι κρύβει σκοπιμότητες και μεγάλα συμφέροντα. Ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, η Πολιτεία και οι παράγοντες του ποδοσφαίρου συνεργάζονται, απομονώνουν κι εν τέλει αποκλείουν τους ταραξίες από το άθλημα, στην Ελλάδα τους «αναβαθμίζουν» σε VIP», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ένωσης.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, η αποχώρηση τους από αθλητικούς χώορυς θα είναι «το λιγότερο που πρέπει να γίνει για να αφυπνιστεί μια κοινωνία που έχει εξοικειωθεί με τη βία στα γήπεδα. Άλλωστε, η υπέρμετρη διάθεση αστυνομικών δυνάμεων για την προστασία συμφερόντων ιδιωτικών εταιριών, σε ένα σκηνικό που απέχει παρασάγγας από το αθλητικό ιδεώδες, είναι τουλάχιστον ατυχής. Πόσω μάλλον, όταν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, οι εντολές για παθητική στάση των Αστυνομικών, οδηγούν σε τραυματισμούς συναδέλφων μας», τόνισε σε ανακοίνωσή της η Ένωση.

«Οι μάσκες έπεσαν! Η Πολιτεία, η ΕΠΟ και οι ΠΑΕ από τη μια αποτάσσονται τη βία στα γήπεδα και μιλούν για εξυγίανση του αθλήματος σε θεωρητικό επίπεδο κι από την άλλη την πυροδοτούν, με πράξεις και παραλείψεις τους.

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ