Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
x

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΖΗΤΑ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Η εμφάνιση κρουσμάτων στα σχολεία του δήμου Ωραιοκάστρου προβληματίζει τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τονίζει η Ένωση Γονέων.

Τη διενέργεια δωρεάν τακτικών τεστ στους εκπαιδευτικούς  και δειγματολογικά στους μαθητές ζητά με ανακοίνωση της η Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η εμφάνιση καθημερινών κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ωραιοκάστρου προβληματίζει τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, που έχει χτυπήσει την πόρτα  και στα σχολεία  της περιοχής».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

«Απαιτούμε την διενέργεια δωρεάν τακτικών τεστ στους εκπαιδευτικούς ανά δύο εβδομάδες και δειγματολογικά στους μαθητές. Υποχρεωτικά δωρεάν τεστ και στο προσωπικό καθαριότητας ανά δύο Εβδομάδες. Στην  περίπτωση θετικού κρούσματος σε σχολική μονάδα υποχρεωτικά τεστ σε όλους τις στενές επαφές του κρούσματος.

Τις προσλήψεις καθαριστριών για την εξασφάλιση του συνεχούς καθαρισμού σε όλη την διάρκεια λειτουργίας του σχολείου όπως ακριβώς αναφέρονται στις εξαγγελίες και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ «Η συχνή, καθημερινή και συστηματική καθαριότητα και εφαρμογή απολυμαντικών στις επιφάνειες και τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων κρίνεται κομβικής σημασίας για τη διαχείριση της πανδημίας COVID-19»

Τις προληπτικές απολυμάνσεις κάθε 2 εβδομάδες σε όλα τα σχολεία και στην περίπτωση κρούσματος την απολύμανση της σχολικής μονάδας ( όπως και γίνεται από τις σχολικές επιτροπές του δήμου μας ) και αν είναι δυνατόν το κλείσιμο του σχολείου για μία ημέρα ώστε να γίνεται η απολύμανση άμεσα.

Την επιπλέον χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο επιπλέον κόστος που έχουν επωμιστεί λόγω covid-19, ώστε να μπορέσουν να διεκπεραιώσουν όλα τα παραπάνω (προσωπικό καθαριότητας, δωρεάν τεστ, απολυμάνσεις, εξοπλισμός σχολείων σε ΤΠΕ).

Την διαμόρφωση των υπαρχόντων χώρων, ώστε να είναι ασφαλής η παραμονή των μαθητών στις αίθουσες και την αναζήτηση νέων χώρων σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο. Λέμε ξεκάθαρο όχι σε αίθουσες διδασκαλίες σε υπόγεια ή με μικρή χωρητικότητα και με έλλειψη επαρκούς αερισμού.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα που εφαρμόζουν οι σχολικές μονάδες να αναπροσαρμοστεί με μικρότερο χρόνο διδασκαλίας και αύξηση του χρόνου των διαλειμμάτων, ώστε να αερίζονται επαρκώς οι αίθουσες

Να οριστεί επιτέλους τι εννοούν οι αρμόδιοι λέγοντας «διαλείμματα μάσκας».

Σχολικός Νοσηλευτής σε κάθε σχολική μονάδα, ώστε μαζί με όλα τα υπόλοιπα καθήκοντά του, να οριστεί  και υπεύθυνος για τη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων, λοίμωξης COVID-19 για την σωστή αντιμετώπιση και διαχείριση ενός κρούσματος

Στην περίπτωση κλεισίματος να διασφαλιστούν όλα όσα ζητήσαμε με σχετικό μας έγγραφο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η παρουσία των παιδιών στο σχολείο, είναι απαραίτητη, καθώς προάγονται οι κοινωνικές σχέσεις με τους συμμαθητές και τους διδάσκοντες. Η συμμετοχή στο παιχνίδι και τις αθλητικές δραστηριότητες έχουν μεγάλη σημασία τόσο για την κοινωνική και συναισθηματική ολοκλήρωση των παιδιών και των εφήβων όσο και για τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Η πλήρης λειτουργία του σχολείου είναι σημαντική και για τους εργαζόμενους γονείς που έτσι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία.

Η πλήρης λειτουργία του ολοήμερου και η βοήθεια που προσφέρει, είναι αναμφισβήτητη όσον αφορά στην παιδαγωγική του σημασία, την εκπαιδευτική διαδικασία, περιορίζοντας ταυτόχρονα την επαφή των παππούδων και των γιαγιάδων με τα εγγόνια.

Η ασφαλής παραμονή των παιδιών μας στο σχολείο είναι υποχρέωση όλων των αρμοδίων και δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Όποιο και αν είναι το κόστος μιλάμε για τα παιδιά μας, τα παιδιά σας», κατηλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ