Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020
x

ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ- ΠΟΛΑΚΗ

Οι Έλληνες Εισαγγελείς εκτελούν, όπως οφείλουν τα καθήκοντά τους, τηρώντας απαρέγκλιτα το Σύνταγμα και τους νόμους, απαντά η Ένωση.

Αδικαιολόγητες και ατεκμηρίωτες επιθέσεις, που βάλλουν ευθέως κατά της ίδιας της Δημοκρατίας χαρακτηρίζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, που έθεσαν θέμα περί Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση καλεί «όποιον γνωρίζει συγκεκριμένες ενέργειες δικαστικών λειτουργών που αντιβαίνουν στα καθήκοντά τους, να απευθυνθεί άμεσα στα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης» κι όχι να «αναφέρει ως γεγονότα, πραγματικές ή προσχηματικές υποψίες του».

«Καλούμε τους συναδέλφους μας εισαγγελικούς λειτουργούς να αδιαφορήσουν για τις ανοίκειες δηλώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα από διάφορους λειτουργούς της εκτελεστικής εξουσίας και να συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους, επιδεικνύοντας το σθένος και το ήθος που αρμόζει στους Έλληνες Εισαγγελείς», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Η Ε.Ε.Ε., συναισθανόμενη την ευθύνη που έχει απέναντι στους Έλληνες πολίτες, δηλώνει ότι οι Έλληνες Εισαγγελείς εκτελούν, όπως οφείλουν τα καθήκοντά τους, τηρώντας απαρέγκλιτα το Σύνταγμα και τους νόμους και θα συνεχίσουν να το πράττουν, όπως έχουν υποχρέωση απέναντι στον Ελληνικό λαό, τηρώντας τον όρκο τους».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ