Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021
x

ΕΝΩΣΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΣΑΒΛΗ: ΩΣ ΙΑΤΡΟΣ ΕΝΗΡΓΗΣΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΛΟΥ

Η Ένωση τονίζει ότι ο Δρ. Τσαβλής λειτούργησε έτσι «ώστε να μην υπάρξουν απώλειες από χαμένες δόσεις εμβολίων στην ιδιαίτερη αυτή χρονική συγκυρία!»

Την πλήρη στήριξή της στον Δρόσο Τσαβλή, που αποπέμφθηκε από την προεδρία του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την υπόθεση των εκτός λίστας εμβολιασμών, εκφράζει η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, καθότι ο κ. Τσαβλής είναι πνευμονολόγος - φυματιολόγος.

Η Ένωση υποστηρίζει ότι ο Δρόσος Τσαβλής έδρασε «βάζοντας πάνω από όλα την ιατρική ιδιότητά του και προς το όφελος του κοινού καλού» και λειτούργησε «κατά τρόπο ώστε να μην υπάρξουν απώλειες από χαμένες δόσεις εμβολίων στην ιδιαίτερη αυτή χρονική συγκυρία!».

«Μοναδικό μέλημα των επαγγελματιών υγείας είναι να μην χαθεί και να μην πεταχτεί ούτε μια δόση εμβολίου με κύριο γνώμονα να αυξηθεί όσο πιο άμεσα και αποτελεσματικά η αμυντική ασπίδα της χώρας ενάντια στον φονικό ιό», αναφέρει η Ένωση, εξηγώντας ότι ο κ. Τσαβλής ενήργησε «σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και περισσότερους από 12 μήνες οι πνευμονολόγοι-φυματιολόγοι όλης της χώρας δίνουν καθημερινά τη μάχη τους από την πρώτη γραμμή και από κάθε δομή υγείας είτε αυτή είναι δημόσια είτε ιδιωτική. Αναμφισβήτητα η μόνη ελπίδα αναχαίτησης της πανδημίας και θωράκισης του πληθυσμού αποτελεί η δημιουργία ανοσιακού τείχους μέσω των εμβολιασμών όλων των ηλιακών ομάδων.
 
Μοναδικό μέλημα των επαγγελματιών υγείας είναι να μην χαθεί και να μην πεταχτεί ούτε μια δόση εμβολίου με κύριο γνώμονα να αυξηθεί όσο πιο άμεσα και αποτελεσματικά η αμυντική ασπίδα της χώρας ενάντια στον φονικό ιό.
 
Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο και ο συνάδελφος Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος κος Δρόσος Τσαβλής, βάζοντας πάνω από όλα την ιατρική ιδιότητά του και προς το όφελος του κοινού καλού, λειτούργησε κατά τρόπο ώστε να μην υπάρξουν απώλειες από χαμένες δόσεις εμβολίων στην ιδιαίτερη αυτή χρονική συγκυρία!»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ