Skip to main content

Ένωση Τραπεζών: Ολοκλήρωση διαπραγματεύσεων και βιωσιμότητα χρέους

Η επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη είναι η σημαντικότερη παράμετρος, τόνισε η αντιπροσωπεία της ΕΕΤ στη συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο.

Η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και η βιώσιμη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαμόρφωση επενδυτικού κλίματος, υποστήριξε το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), στη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Κατά τη συνάντηση, επισημάνθηκε επίσης, ότι η επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη είναι η σημαντικότερη παράμετρος για την αποκατάσταση της ομαλότητας και την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της χώρας.

Η αντιπροσωπεία της ΕΕΤ αναφέρθηκε και στην πορεία του τραπεζικού συστήματος, σημειώνοντας ότι οι συνθήκες ρευστότητας βελτιώνονται, οι καταθέσεις σταδιακά επιστρέφουν και το υπόλοιπο των μη εξυπηρετούμενων δανείων σταθεροποιείται.

Παράλληλα, τόνισε ότι στην τρέχουσα συγκυρία η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα, είναι ζωτικής σημασίας, ώστε να επιτευχθεί σταδιακά:

- η επανεκκίνηση της επενδυτικής διαδικασίας
- η προσέλκυση ξένων επενδύσεων
- η αποκατάσταση ομαλών συνθηκών ρευστότητας
- η επιστροφή της οικονομίας σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης