Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Ανακοίνωση των Ενώσεων για την απόρριψη από το ΣτΕ των προσφυγών των εργοδοτών για την κατάργηση της θεσμοθετημένης εισφοράς 2% στον ΕΔΟΕΑΠ.

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία απορρίφθηκαν οι προσφυγές των εργοδοτών για την κατάργηση της θεσμοθετημένης εισφοράς του 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, και των ΤΕΑΣ-ΕΤΑΣ, με τις οποίες «επιχείρησαν το κλείσιμο των Ασφαλιστικών Ταμείων των δημοσιογράφων» χαιρετίζουν τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και των Ενώσεων Συντακτών της χώρας.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση, πρόκειται για μια απόφαση δικαίωσης του αγώνα των Ταμείων, των Ενώσεων και των ασφαλισμένων για τη διατήρηση των Ταμείων. «Ο αγώνας συνεχίζεται καθώς υπάρχουν και προσφυγές άλλων φορέων, που έχουν κατατεθεί στο μεταξύ» σημειώνεται.

«Όπως, μέχρι σήμερα, έτσι και στη συνέχεια, θα συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωση, για να γίνει ο ΕΔΟΕΑΠ πρότυπο περίθαλψης και επικούρησης όλων των εργαζομένων στον χώρο του Τύπου, που δοκιμάζονται σκληρά τα τελευταία χρόνια, από την οικονομική  κρίση και τώρα από την πανδημία» καταλήγει η ανακοίνωση των Ενώσεων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ