Skip to main content

Ενρίκε: Θα έδινα πέντε χρόνια συμβόλαιο στον Μάτος

«Δεν το λέω επειδή είναι φίλος μου, αλλά έχει δώσει πολλά στον ΠΑΟΚ αυτά τα τέσσερα χρόνια που είναι στον σύλλογο», δήλωσε ο εξτρέμ της Καϊσέρισπορ.

Για τα χρόνια που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, τον Λέο Μάτος και το πώς είναι τα πράγματα στην Καϊσέρισπορ αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Metropolis», ο Πέδρο Ενρίκε.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βραζιλιάνος εξτρέμ της τουρκικής ομάδας:

«Από μικρός μου αρέσει να ακούω ραδιόφωνο και τις περιγραφές των αγώνων. Ακούγοντας την περιγραφή του Γιώργου Ζαΐρη μου έβγαλε αυτή την ενέργεια και μου ξύπνησε συναισθήματα. Στη Βραζιλία είναι παράδοση για όλους να ακούν ραδιόφωνο από το να βλέπουν ματς στην τηλεόραση».

Για τον τίτλο που κέρδισε με τον ΠΑΟΚ στον Βόλο: «Ήταν δώρο ζωής για εμένα το τρόπαιο στον Βόλο και είμαι περήφανος γι΄ αυτό. Με τον Μάτος επικοινώνησα χθες και θυμηθήκαμε τον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ. Μια μέρα πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ ήξερα ότι δεν θα ήμουν βασικός κι ο Μάτος μου είπε να είσαι έτοιμος όταν θα μπεις να βάλεις γκολ. Έτσι κι έγινε και κατακτήσαμε την κούπα.

Είμαι γουρλής για τον ΠΑΟΚ, καθώς την πρώτη φορά που ήρθα πήρε κύπελλο και τη δεύτερη πήρε πρωτάθλημα. Δεν θέλω να σταθώ γιατί έφυγα από τον σύλλογο. Είναι σημαντικό για εμένα ότι έβαλα το όνομά μου στην ιστορία της ομάδας. Δεν υπάρχουν χρήματα να αγοράσουν γι’ αυτά που αισθάνθηκα με τον ΠΑΟΚ».

Για το αν παρακολουθούσε τα φετινά παιχνίδια του ΠΑΟΚ: «Δεν είδα πολλά παιχνίδια φέτος του ΠΑΟΚ. Ο αγώνας στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό ήταν το πιο κομβικό ματς. Ο ΠΑΟΚ στην αρχή της χρονιάς κλήθηκε να παίξει με τον Άγιαξ, αλλά ο Ολυμπιακός είχε πιο εύκολο έργο για να μπει στους ομίλους του Champions League. Ο ΠΑΟΚ αν είχε πιο βατό πρόγραμμα και έμπαινε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα ήταν όλα διαφορετικά για τον σύλλογο και δεν θα εξελισσόταν τα πράγματα όπως είναι τώρα».

Για τον Μάτος: «Αν ήμουν πρόεδρος του ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης θα πρόσφερα στον Μάτος άλλα πέντε χρόνια συμβόλαιο. Δεν το λέω επειδή είναι φίλος μου, αλλά έχει δώσει πολλά στον ΠΑΟΚ αυτά τα τέσσερα χρόνια που είναι στον σύλλογο. Αυτό που κάνει τον Μάτος να διαφέρει είναι ο χαρακτήρας του και το DNA του ταιριάζει απόλυτα στον ΠΑΟΚ».

Για την πρώτη του σεζόν στην Καϊσέρισπορ: «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα στην αρχή. Αλλάξαμε πρόεδρο και τα πράγματα πήγαν καλύτερα και προσπαθούμε τώρα να σωθούμε. Από τη Δευτέρα αρχίσαμε ξανά προπονήσεις και δεν αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα στην Τουρκία με τον κορωνοϊό».