Skip to main content

Ενστάσεις ΑΔΕΔΥ για νέο μισθολόγιο

Να μην χρησιμοποιηθεί το νέο μισθολόγιο ως «όχημα» παγίωσης και διεύρυνσης της λιτότητας ζητάει η ΑΔΕΔΥ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ.
«Το νέο μισθολόγιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν "όχημα" παγίωσης και διεύρυνσης της λιτότητας, με δεδομένο ότι οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων έχουν ήδη μειωθεί πάνω από 25%, εξ’ αιτίας των πρόσφατων περικοπών στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση με τους υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση και Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Σημειώνει ακόμη πως απαιτεί να γίνει διαπραγμάτευση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και δεν αποδέχεται μια διαδικασία διαβούλευσης και «διαλόγου» που δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση για μονομερείς αποφάσεις.

Επιπλέον τονίζει πως αγωνίζεται «για ένα νέο ενιαίο και δίκαιο Μισθολόγιο, που θα ενσωματώνει όλα τα επιδόματα στο βασικό μισθό, θα αναβαθμίζει τις αποδοχές των εργαζομένων στο δημόσιο και θα διαμορφώνει μια νέα βάση εκκίνησης στους εισαγωγικούς μισθούς, τέτοια που να εμπεριέχει το πάγιο αίτημα της ενσωμάτωσης των επιδομάτων».