Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019
x

ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Η τροπολογία των υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας ουσιαστικά βάζει τις καθαρίστριες των σχολέιων στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα.

Με τροπολογία των Υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων υπάγεται στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Ενσήμων.

«Λίγες μέρες μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τις σχολικές καθαρίστριες, μία ακόμη δέσμευση που αναλάβαμε ως Κυβέρνηση έγινε πράξη. Με τροπολογία των Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εσωτερικών, το προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων υπάγεται στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Ενσήμων. Οι γυναίκες που είναι επιφορτισμένες με το δύσκολο έργο της καθαριότητας των σχολείων μας, ξέρουν καλά ότι το μέτρο αυτό δεν είναι το πρώτο, αλλά ένα ακόμη από τα πολλά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για τη βελτίωση των όρων εργασίας τους. Μένει ακόμη πολύς δρόμος να διανυθεί. Στο δρόμο αυτό εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους», δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα της τροπολογίας ο υπουργός Εσωτεριών Αλέξης Χαρίτσης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ