Skip to main content

Ένταση ανάμεσα σε Τσακαλώτο - Ντράγκι για τους πλειστηριασμούς

Η αναφορά του επικεφαλής της ΕΚΤ σχετικά με τους Έλληνες συμβολαιογράφους και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς έφερε την αντίδραση του Έλληνα ΥΠΟΙΚ.

Ένταση σημειώθηκε μεταξύ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του επικεφαλής της Eυρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι κατά τη διάρκεια του Eurogroup για δύο βασικά θέματα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο  κ. Ντράγκι ανέφερε ότι οι Έλληνες συμβολαιογράφοι θα πρέπει να αρχίσουν να υπογράφουν τoυς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς καθώς αυτό αποτελεί βασικό εμπόδιο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ο κ. Τσακαλώτος αντέδρασε πολύ έντονα στο σχόλιο του κ. Ντράγκι προς έκπληξη των υπόλοιπων συμμετεχόντων. Επίσης, αναφέρθηκε στο παρελθόν και στις παρεμβάσεις που έχουν κάνει οι θεσμοί σε μία σειρά από θέματα, όπως στον τομέα της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με το euro2day, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε στον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι πρέπει να είναι πιο λεπτομερειακός και να πει τι ακριβώς εννοεί π.χ. πόσοι πλειστηριασμοί την ημέρα και πόσα έσοδα, υπερασπιζόμενος την πρόταση που κατάρτισε το ελληνικό ΥΠΟΙΚ.

Από την άλλη πλευρά, έγινε αναφορά από τον κ. Ντράγκι στην πρόσφατη έκδοση των ελληνικών ομολόγων όπου αντί να μειωθεί η απόδοση τους όπως συνηθίζεται, αυξήθηκε.