Skip to main content

Νέα Τούμπα: Ποια ένσταση εκφράζει ομάδα κατοίκων - Τι λέει ο ΠΑΟΚ

Ποια διαφωνία διατυπώνει ομάδα κατοίκων για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου του νέου γηπέδου της Τούμπας

Ένσταση στο πλαίσιο της διαβούλευσης του δήμου Θεσσαλονίκης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για την ανέγερση της Νέας Τούμπας εκφράζει ομάδα κατοίκων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, η ένστασή τους επικεντρώνεται στην υπογειοποίηση της οδού Κλεάνθους. Όπως αναφέρουν, θα προκύψουν προβλήματα στην είσοδο και στην έξοδο του τούνελ της υπογειοποίησης, καθώς οι δύο πλευρές θα είναι υπερυψωμένες και δεν θα μπορεί να υπάρξει διέλευση από τη μια πλευρά της αλάνας στην άλλη.

Σημειώνεται ότι τις ίδιες ενστάσεις εξέφρασαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου, όπου συζητήθηκε το θέμα την περασμένη εβδομάδα και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρία Καλφακάκου και Σπύρος Βούγιας. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση έλαβε μέρος και ο εκπρόσωπος των κατοίκων – πολιτικός μηχανικός Ανδρέας Λεούδης, ο οποίος διατύπωσε τις ενστάσεις που υπάρχουν.

«Αγαπάμε τον ΠΑΟΚ και θέλουμε να τελειώσει γρήγορα όλο το θέμα. Βλέποντας το περιβαλλοντικό σχέδιο που υπάρχει δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα με την υπογειοποίηση των δρόμων πέριξ του γηπέδου. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει ισοζύγιο μεταξύ των χώρων» είπε στο Metropolis 95.5 ο πολιτικός μηχανικός Ανδρέας Λεούδης, ο οποίος εκπροσωπεί τους κατοίκους. Όπως σημείωσε ο κ. Λεούδης, «θα πρέπει να γίνει υπογειοποίηση ή εμβάθυνση του γηπέδου για να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα».

Μιλώντας στη Voria.gr ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αντιδήμαρχος Γιώργος Αβαρλής σημείωσε ότι κάλεσε την ομάδα του Δικεφάλου να λάβει υπόψη τις θέσεις των κατοίκων και να βρεθούν λύσεις, προκειμένου να μην υπάρχουν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας που θα μπλοκάρουν το έργο. «Στο δεύτερο στάδιο θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι αναφορές των κατοίκων, να υπάρξουν τεχνικές λύσεις και να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια», υπογράμμισε ο κ. Αβαρλής.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ Γιάννης Δημογιάννης τον διαβεβαίωσε ότι «όλα αυτά θα τα εξετάσουν στη β΄ φάση, όπου θα υπάρξει τοπογραφική αποτύπωση του έργου».

Το χωροταξικό σχέδιο για την κατασκευή του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του ΠΑΟΚ θα συζητηθεί την Τετάρτη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Το θέμα έχει ήδη εγκριθεί ομόφωνα από την συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.