Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ένταση με γονείς σε λύκειο του Ευόσμου για τα self test

Μαθητής ήθελε να εισέλθει στο σχολείο χωρίς να έχει κάνει το απαιτούμενο διαγνωστικό τεστ - Ένταση με τους γονείς, κλήθηκε η αστυνομία

Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί της Τετάρτης έξω από το 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη, για τα self test. 

Ο μαθητής, ο οποίος συνοδευόταν από τους γονείς του και άλλα άτομα, προσπάθησε να εισέλθει στο σχολείο χωρίς να έχει κάνει το απαιτούμενο διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό.

Καθώς όμως απαιτείται για την είσοδο κάθε μαθητή στο σχολείο η βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος, δεν επιτράπηκε η είσοδος στον μαθητή.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αργότερα ένταση μεταξύ της διεύθυνσης του σχολείου με τους γονείς και τα άτομα που τους είχαν συνοδέψει, ζητώντας να επιτραπεί η είσοδος στον μαθητή.

Στο σχολείο κλήθηκε η αστυνομία για το επεισόδιο. Οι γονείς και τα άτομα που συνόδευαν την οικογένεια στη συνέχεια αποχώρησαν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες και τις προηγούμενες ημέρες ο μαθητής δεν παρακολούθησε τα μαθήματα καθώς δεν είχε κάνει self test. Τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπήρξε μηνυτήρια αναφορά για τα self-test από την οικογένεια του μαθητή.

Παρόμοιες εντάσεις με τη συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχουν δημιουργηθεί και σε άλλες σχολικές μονάδες.