Skip to main content

Ένταση και χημικά στην πορεία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (vid)

Όταν η πορεία έφτασε στο τουρκικό προξενείο μικρή μερίδα διαδηλωτών προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό επί της Αγίου Δημητρίου.

Επεισοδιακή ήταν η κατάληξη της πορείας των μελών της Αρμενικής Κοινότητας στη Θεσσαλονίκη για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (δείτε εδώ).

Όταν η πορεία έφτασε στο τουρκικό προξενείο  μικρή μερίδα διαδηλωτών προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό επί της Αγίου Δημητρίου με ρίψη αντικειμένων.

Δυνάμεις των ματ απώθησαν τους διαδηλωτές και απάντησαν στην ρίψη αντικειμένων με ρίψη χημικών.

Δείτε video:

Πριν το επεισόδιο, οι διαδηλωτές Αρμένιοι ανάγνωσαν μήνυμα προς τον Τούρκο πρόξενο ζητώντας την αναγνώριση και καταδίκη της αρμένικης γενοκτονίας. Κατηγόρησαν μάλιστα την Τουρκία για προσπάθεια καπήλευσης της ιστορίας.

Εκπρόσωπος της κοινότητας τόνισε πως ζήτησε να επιτραπεί σε τριμελή επιτροπή να θυροκολλήσει το υπόμνημα που διαβάστηκε στο τουρκικό προξενείο ώστόσο έλαβε αρνητική απάντηση.

Σε όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης, από τα μεγάφωνα έπαιζαν παραδοσιακά αρμένικα τραγούδια ενώ άντρες, μέλη της κοινότητας, χόρεψαν μπροστά από τα ΜΑΤ τον εντυπωσιακό χορό μπερδ, που σημαίνει πύργος.