Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
x

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΜΠΕΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (VID)

Η ένταση στην πορεία κατά του Πομπέο προέκυψε όταν συγκεντρωμένοι πέταξαν μπογιές στο άγαλμα του Τρούμαν, στη λεωφόρο Β. Κωνσταντίνου.

Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Το ΠΑΜΕ είχε απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία κατά του Πομπέο, ο οποίος το πρωί συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ακολούθησαν συναντήσεις του με τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας, Νίκο Δένδια και Νίκο Παναγιωτόπουλο. Εξαιτίας της πορείας έκλεισε το κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα έγινε άλλη μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και ακολούθησε πορεία στη Σταδίου.

Η ένταση στην πορεία κατά του Πομπέο προέκυψε όταν συγκεντρωμένοι πέταξαν μπογιές στο άγαλμα του Τρούμαν, στη λεωφόρο Β. Κωνσταντίνου. Στο σημείο υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ, που έκανε χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να απωθήσει τους διαδηλωτές, ενώ ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

Οι διαδηλωτές ήταν καθ' οδόν προς την Αμερικανική πρεσβεία όταν ξέσπασαν τα επεισόδια.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ