Skip to main content

Καθυστερήσεις, ουρές και εκνευρισμός στο εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ

Γιατί οι εμβολιασμοί στο εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ ξεκίνησαν σήμερα με σημαντική καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αναμονή.

Ένταση και εκνευρισμός επικρατεί έξω από το mega εμβολιαστικό κέντρο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου έχουν σχηματιστεί μεγάλες ουρές πολιτών που έχουν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Στο κέντρο, που κατά γενική ομολογία λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο, οι εμβολιασμοί σήμερα ξεκίνησαν με σημαντική καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αναμονή για όσους είχαν προγραμματισμένο ραντεβού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι το κέντρο άνοιξε εκτάκτως χθες Κυριακή, προκειμένου να εμβολιαστούν ξένοι διπλωμάτες και αξιωματούχοι, οι οποίοι διαμένουν στη Θεσσαλονίκη.

Οι συγκεκριμένοι αξιωματούχοι εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca, οπότε με το άνοιγμα του κέντρου σήμερα χρειάστηκε χρόνος για να επαναφερθεί το σύστημα με τα δεδομένα που απαιτούνται για τη χορήγηση του εμβολίου της Moderna. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε σε περίπου 90 λεπτά, διάστημα κατά το οποίο σχηματίστηκαν ουρές πολιτών, παρότι πλέον η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί και οι εμβολιασμοί διενεργούνται κανονικά.