Skip to main content

Ένταση και προσαγωγές στην πλατεία Νέας Σμύρνης – Δείτε βίντεο (vid)

Σε βίντεο στα social media διακρίνεται αστυνομικός να χτυπά με γκλοπ έναν νεαρό - Για επίθεση στους ένστολους μιλά η ΕΛΑΣ.

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Νέας Σμύρνης μεταξύ αστυνομικών και πολιτών κατά τη διάρκεια ελέγχων για τα μέτρα κορωνοϊού.

Για την κατάσταση που επικράτησε στην πλατεία έχει αναρτηθεί βίντεο στα social media όπου διακρίνεται ομάδα αστυνομικών να έχει πιάσει έναν νεαρό και ένας από τους ένστολους να τον χτυπά με γκλόπ.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ, όπως μεταδίδει το Έθνος, υποστηρίζουν ότι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από 30 άτομα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες στα social media, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ πήγαν στην πλατεία, επέβαλλαν πρόστιμο σε οικογένεια που κάθονταν στο σημείο, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των υπόλοιπων πολιτών που βρίσκονταν στην πλατεία.

Λίγο αργότερα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες μαρτυρίες, στην πλατεία έφτασε η ΟΠΚΕ προκειμένου να αδειάσει με βίαιο τρόπο την περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σημειώθηκαν επτά προσαγωγές, ενώ έχει τραυματιστεί και ένας αστυνομικός.

Λίγη ώρα αργότερα και μετά το περιστατικό βίας, πολίτες πραγματοποίησαν πορεία στη Νέα Σμύρνη. Επικράτησε ένταση κάτω από άγνωστες συνθήκες με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και κρότου λάμψης, προκειμένου να διαλύσει την πορεία των ατόμων.