Skip to main content

Ένταση με καταστηματάρχες και συνεργείο του Μετρό στη Βενιζέλου (vid)

Όταν υπάλληλοι του Μετρό επιχείρησαν να τοποθετήσουν μεταλλικά τοιχία στην οδό Βενιζέλου οι καταστηματάρχες διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

Ένταση προκλήθηκε σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε καταστηματάρχες της οδού Βενιζέλου και υπαλλήλους της Αττικό Μετρό, οι οποίοι επιχείρησαν να τοποθετήσουν μεταλλικά τοιχία στην αριστερή λωρίδα του δρόμου κλείνοντας ουσιαστικά τις προσόψεις των μαγαζιών τους.

Την ώρα που οι υπάλληλοι του Μετρό επιχειρούσαν να τοποθετήσουν τα μεταλλικά τοιχία, οι καταστηματάρχες διαμαρτυρήθηκαν έντονα, λέγοντας ότι επιθυμούν την απομάκρυνσή τους για λόγους ασφαλείας και συνέστησαν την τοποθέτηση διάφανων πλεγμάτων, προκειμένου να φαίνονται τα καταστήματά τους.

Όπως ανέφεραν οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων της περιοχής, στην οποία υπάρχουν αρκετά κοσμηματοπωλεία, κύριο μέλημά τους είναι η ασφάλεια των περιουσιών τους.

«Ο λόγος που αντιδρούμε σε αυτή την κατάσταση είναι ότι κρυβόμαστε πίσω από τις λαμαρίνες και κινδυνεύει η ζωή μας από τον κάθε κλέφτη που μπορεί να πει στο μαγαζί» σημείωσε η κ. Μαρία Ζιούτα, ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου, μιλώντας στη Voria.gr, και πρόσθεσε: «Είμαστε συνάδελφοι όλοι στη Βενιζέλου και προφυλάσσει ο ένας τον άλλον. Όταν βλέπει ο ένας το μαγαζί του άλλου είναι μία προφύλαξη για μας. Με τα πλέγματα η κατάσταση είναι καλύτερη».

«Μας έχουν ληστέψει, έχουμε πάμπολλες απόπειρες ληστείας» τόνισε η κ. Ελένη Τοτοκώτση, επίσης ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου. «Τα έργα του μετρό μας κλείνουν με τις λαμαρίνες και δεν μας βλέπουν ούτε οι απέναντι. Είναι καθαρά θέμα ασφάλειας» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως στο σημείο εκείνο δεν θα γίνουν εργασίες, απλώς τοποθετούνται για την ασφάλεια των οδηγών και τη διευκόλυνση της τροχαίας. Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία της καθώς λόγω των ξαφνικών καταιγίδων υπάρχει ο κίνδυνος πλημμύρας, αναφέροντας ενδεικτικά πως «με τη νεροποντή πέρυσι πλημμυρίσαμε, οι λαμαρίνες εμποδίζουν το νερό να πάει προς τον Θερμαϊκό».

Λίγο αργότερα, στο σημείο έφθασε υπεύθυνος της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» για να ακούσει τα παράπονα των καταστηματαρχών. Σύμφωνα με την κα Τοτοκώτση, άνθρωποι της εταιρείας «ΆΚΤΩΡ» (ανάδοχος εταιρεία του Μετρό) κάλεσαν την αστυνομία για να συλλάβει τους καταστηματάρχες για παρεμπόδιση έργου. Αυτήν την ώρα, αντιπροσωπεία καταστηματαρχών βρίσκεται σε συνάντηση με τη διοίκηση της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για το ζήτημα.



Υπενθυμίζεται ότι η Αττικό Μετρό ανακοίνωσε προσφάτως την εφαρμογή πρόσθετων, αναγκαίων όπως τις χαρακτήριζε, κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Βενιζέλου, για το υπόλοιπο -τουλάχιστον- καλοκαίρι, λόγω των εργασιών για την κατασκευή του ομώνυμου σταθμού του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, με τις ρυθμίσεις αυτές, που σύμφωνα με την Αττικό Μετρό τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα και η διάρκειά τους υπολογίζεται σε χρονικό διάστημα περίπου τριών μηνών:

1) Διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο βόρειο τμήμα της οδού Βενιζέλου από τη συμβολή της με την οδό Εγνατία έως το ύψος του πεζόδρομου Κλεισούρας. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται πλέον μέσω των οδών Χαλκέων – Συγγρού –Αντιγονιδών. Επίσης καταργείται η υφιστάμενη διάβαση πεζών επί της οδού Βενιζέλου στη συμβολή της με την οδό Εγνατία.

2) Μετατοπίζεται η κίνηση από το αριστερό στο δεξιό μέρος του οδοστρώματος της οδού Βενιζέλου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ερμού έως τη συμβολή της με την οδό Εγνατία.

3) Η κίνηση επί της οδού Εγνατία διατηρείται ως έχει.