Skip to main content

Ένταση μεταξύ τουρκικής ακτοφυλακής και ψαρά στις Οινούσσες

Η άμεση ανταπόκριση του Λιμενικού Σώματος της Χίου είχε σαν αποτέλεσμα την άμεση απομάκρυνση των Τούρκων και την ασφαλή λήξη του περιστατικού

Ακόμη ένα σκηνικό έντασης, από τα πολλά που επιχειρούν κατά καιρούς οι Τούρκοι στην ευρύτερη περιοχή των Οινουσσών, σημειώθηκε την Τετάρτη με πρωταγωνιστή ένα ψαροντουφεκά από τη Χίο.

Ο ψαροντουφεκάς βρίσκονταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα όταν τον προσέγγισε σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής από τον οποίο ζήτησε τα στοιχεία του, θεωρώντας ότι βρίσκεται επί τουρκικών χωρικών υδάτων.

Όταν αυτός αρνήθηκε, επιχείρησαν να δέσουν το σκάφος του με το σκάφος του τουρκικού Λιμενικού και να τον τραβήξουν στη τουρκική πλευρά.

Όταν και αυτό δεν κατέστη δυνατό, σύμφωνα με τη μαρτυρία του ψαροντουφεκά, τότε επιχειρήθηκε να ανατρέψουν το σκάφος του αλλά και πάλι ανεπιτυχώς.

Ευτυχώς η άμεση ανταπόκριση του Λιμενικού Σώματος της Χίου είχε σαν αποτέλεσμα την άμεση απομάκρυνση των Τούρκων και την ασφαλή λήξη του περιστατικού.

Ο νεαρός ψαροντουφεκάς Αντώνης Κόντος έγραψε στο Facebook:

«Σήμερα πήγα ένα διαφορετικό ψαροντούφεκο. Ένα ψαροντούφεκο που Τούρκοι πήγαν να μου πάρουν τα στοιχεία! Μετά από λίγο πήγαν να με δέσουν και να με πάρουν μαζί τους!!! Και στο τέλος ίσως πήγαιναν να με ανατρέψουν ή να με εμβολίσουν!!! Αν δεν ήταν το λιμενικό μας εκεί ποιος ξέρει πού θα ήμουν;

(Για αυτούς που ξέρουν και ασχολούνται ήμουν στην Βάτο). Μάλλον ούτε το χόμπι μας δεν μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την χώρα...».

Πηγή: politischios.gr