Skip to main content

Καβγάς «on air» δημοσιογράφων-Παππά στην ΕΡΤ3 για τον ΟΑΣΘ (video)

Ο κ.Παππάς δεν έκρυψε την ενόχληση και τη δυσαρέσκειά του για τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων υποστηρίζοντας ότι κάνουν ερμηνείες.

Ασυνήθιστα -για κρατικό κανάλι- υψηλοί τόνοι επικράτησαν κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης του προέδρου του ΟΑΣΘ, Στέλιου Παππά, στην εκπομπή «Καθημερινά κι απλά» της ΕΡΤ3 με τους δημοσιογράφους Έλσα Ποιμενίδου και Χάρη Αρβανιτίδη.

Ο κ.Παππάς, ο οποίος επισκέφθηκε την ΕΛΒΟ, παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την κατάσταση και τον αριθμό των λεωφορείων που κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη, πρόβλημα το οποίο ταλανίζει την κοινωνία της Θεσσαλονίκης τους τελευταίους μήνες, ενώ ακολούθησε «μίνι» λογομαχία μεταξύ των δύο πλευρών.

«Δεν πρέπει να μιλάνε οι δημοσιογράφοι», τόνισε ο κ.Παππάς τονίζοντας ότι οι δημοσιογράφοι της εκπομπής κάνουν ερμηνείες και πρόσθεσε ότι «οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να ακούνε, να ερευνούν και μετά να κάνουν τις ερωτήσεις τους».

Από την πλευρά του ο κ. Αρβανιτίδης προσκάλεσε τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ να έρθει στο στούντιο της ΕΡΤ3, προκειμένου να κάνουν «μια συζήτηση, πρώτον χωρίς καθυστέρηση ήχου και δεύτερο σε μια συζήτηση στην οποία θα μας επιτρέπετε να ρωτάμε», κάτι το οποίο εξόργισε τον κ. Παππά ο οποίος απάντησε «Μη με προσβάλλετε. Εγώ σας επιτρέπω να ρωτάτε, αλλά πρέπει και εσείς να ξέρετε ότι πρέπει οι δημοσιογράφοι να ερευνούν σε βάθος αλλιώς θα πήξουμε από fakenews».

«Σας ευχαριστούμε που μας κάνετε μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Σε δύο μέλη της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας και Θράκης», ήταν η απάντηση του κ.Αρβανιτίδη.

«Δεν κατάλαβα, εσείς είσαστε εκτός κριτικής; Και αν είσαστε μέλη της Ένωσης Συντακτών και εγώ είμαι πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Και λοιπόν;», κατέληξε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ.