Skip to main content

Υπόθεση Γραικού: Ένταση για την άφιξη του 46χρονου στα Δικαστήρια(vid)

Έξαλλοι οι συγκεντρωμένοι για τη μεταφορά του φερόμενου ως δράστη στο Δικαστικό Μέγαρο από την πίσω πόρτα - Τι είπαν οι συγγενείς του

Εν μέσω διαμαρτυρίας από συγγενείς και φίλους του Δημήτρη Γραικού, πέρασε σήμερα το πρωί από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης ο 46χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος του επιχειρηματία.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δεν επιτρέπουν στους διαμαρτυρόμενους την είσοδο στα δικαστήρια, όπου απολογείται στην Ε' Τακτική Ανακρίτρια ο 46χρονος φερόμενος ως δράστης, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

«Δολοφονήθηκε δύο φορές. Μια από τον δολοφόνο Δήμου και μια από το αρχείο» αναγράφεται χαρακτηριστικά στο πανό που ανήρτησαν οι συγγενείς και οι φίλοι.

«Πιθανόν να το είχε σχεδιάσει. Όλο το χωριό του τον έβλεπε και φοβόταν. Είναι σατράπης. Δικτάκτωρ. Παλαιστής. Απειλούσε. Με 1.000 ευρώ έπαιρνε όλα τα χωράφια», είπε αναφερόμενος στον 46χρονο ο αδερφός του θύματος, Νίκος Γραικός.

Από την πλευρά του ο Πρόδρομος Καρκάρης, συγγενής του Δ. Γραικού, ζητεί την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, η οποία, όπως είπε, «πρέπει να είναι ανελέητη».

Υπενθυμίζεται πως ο 46χρονος έμπορος κρεάτων ομολόγησε την περασμένη εβδομάδα στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης την πράξη του, υποδεικνύοντας μάλιστα και το σημείο όπου έθαψε τη σορό του άτυχου κτηνοτρόφου.

Ο έμπορος κρεάτων φέρεται να ισχυρίζεται ότι ο θάνατος του θύματος επήλθε «πάνω στον καβγά» και ότι είχαν οικονομικές διαφορές με τον επιχειρηματία.

Η σορός του Δημήτρη Γραικού καθώς και το όχημά του είχε βρεθεί θαμμένο σε χώρο πίσω από τη μονάδα του δράστη, στο χωριό Ανατολικό, έξω από τη Θεσσαλονίκη.