Skip to main content

Ένταση στη δίκη της ΧΑ στην κατάθεση της αδελφής του Ρουπακιά

Η αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από συνηγόρους της πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα

Χωρίς να έχει ενεργό ρόλο συμμετείχε σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής η αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά, Χρυσούλα, όπως η ίδια κατέθεσε στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η αδελφή του κατηγορουμένου δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από συνηγόρους της πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, οι οποίοι προσκόμισαν στο δικαστήριο φωτογραφία από εκδήλωση στο Μελιγαλά όπου η μάρτυρας και ο σύζυγός της φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής.

«Αναγνωρίζω εμένα και το σύζυγό μου, φοράμε μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. Δεν το θυμόμουν», είπε η μάρτυρας κοιτάζοντας τη φωτογραφία.

Πολιτική Αγωγή: Ξέρετε πώς χαιρετούσε ο Χίτλερ;

Μάρτυρας: Οχι. Δεν μου άρεσε η ιστορία, είχα 9.

Όταν η Χρυσούλα Ρουπακιά ρωτήθηκε από συνηγόρους της πολιτικής αγωγής τι ήταν αυτό που την οδήγησε τα ξημερώματα μετά τη δολοφονία του Φύσσα να κάνει αναζήτηση στο διαδίκτυο με σημείο αναφοράς την "Αμφιάλη" και ημερομηνία 17-9-2013, υποστήριξε ότι ο αδελφός της, της είχε αναφέρει ότι ο τσακωμός έγινε σε εκείνη την περιοχή.

Πρόεδρος: Αυτά τα λέτε σήμερα, τώρα τα λέτε...

Μάρτυρας: Σας το ξαναείπα...

Πρόεδρος : Όχι, τώρα το είπατε

Μάρτυρας : Ασυναίσθητα. Δεν πειράζει...

Πρόεδρος: Σε ποιον το λέτε δεν πειράζει. Είστε έξυπνη δεν μπορείτε να λέτε δεν πειράζει .

Μάρτυρας: Για τον εαυτό μου το λέω.

Πρόεδρος : Για τον εαυτό σας κρατήστε το.

Κατά την κατάθεσή της, η μάρτυρας ανέφερε ότι εκείνη την περίοδο είχε περάσει από το μυαλό της πως ο αδελφός της «κάλυπτε» τον κατηγορούμενο Γιώργο Πατέλη ο οποίος φέρεται ως πυρηνάρχης της Νίκαιας.

«Δεν εμμένω στην άποψή μου αυτή ... Δεν ξέρω αν ο Πατέλης ήταν εκεί ή είπε κάτι στον αδελφό μου» είπε χαρακτηριστικά.

Η Χρυσούλα Ρουπακιά υποστήριξε ακόμη ότι παρόλο που ο αδελφός της της έχει πει ότι ήταν εκείνος που διέπραξε τη δολοφονία, εκείνη συνεχίζει να μην το πιστεύει. Όπως είπε στο δικαστήριο «πιστεύω πως κάτι διαφορετικό υπάρχει που εγώ δεν το γνωρίζω. Εκείνος όμως μου λέει «αν υπήρχε κάτι διαφορετικό δεν θα το έλεγα για να ελαφρύνω τη θέση μου;» και πρόσθεσε πως ο αδελφός της της έχει πει ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του.

Πολιτική Αγωγή: Το λάθος του ήταν ότι ομολόγησε;

Μάρτυρας: Δεν ήταν λάθος, απλά μου φάνηκε περίεργο.

Πολιτική Αγωγή: Γιατί;

Μάρτυρας: Γιατί δεν το πίστευα και δεν το πιστεύω ότι το έκανε...

Πολιτική Αγωγή: Γιατί δεν έφυγε (σ.σ. μετά τη δολοφονία)

Μάρτυρας: Μου είπε ότι περικύκλωσε το αυτοκίνητο η αστυνομία και δεν έκανε καμία κίνηση...

Η Χρυσούλα Ρουπακιά επανέλαβε πως το «μαχαιράκι», όπως αποκαλεί το μαχαίρι του φόνου, το είχε αγοράσει η ίδια, μαζί με ακόμη ένα, μήνες πριν το έγκλημα.

Πολιτική Αγωγή: Γιατί οπλοφορείτε;

Μάρτυρας : Δεν οπλοφορούσα. Ήταν ένα μαχαιράκι με λάμα τέσσερα δάχτυλα. Πίστευα πως είναι νόμιμο. Για μένα είναι μαχαιράκι γιατί χρησιμοποιώ πολύ μεγαλύτερα μαχαίρια λόγω της δουλειάς μου.

Ενταση προκλήθηκε όταν συνήγορος πολιτικής αγωγής απευθυνόμενος στη Χρυσούλα Ρουπακιά αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τόσο το αυτοκίνητο που οδηγούσε το αδελφός της το βραδύ της δολοφονίας, όσο και το μαχαίρι του φόνου ήταν δικά της. «Μετά  από όλες αυτές τις συμπτώσεις εσείς δεν έχετε καμία σχέση με το φόνο;» τη ρώτησε .«Ε όχι δα ... Εσείς για τον εαυτό σας δεν έχετε ευθύνη;» απάντησε η μάρτυρας.

Η πλευρά της οικογένειας Φύσσα άρχισε να χειροκροτεί και η μητέρα της Χρυσούλας Ρουπακιά φώναξε προς τον δικηγόρο «Φτού σο , πουλημένε». Ο θείος του Παύλου Φύσσα απάντησε  στην γυναίκα: «Στα παιδιά σου και στα εγγόνια σου η κατάρα» και στρεφόμενος στον Γ. Ρουπακιά φώναξε: «Στα παιδιά σου. Ρουπακιά, στα παιδιά σου. Που θα βγείτε και από πάνω, δολοφόνοι. Ντροπή με αυτό το βδέλυγμα που υποστηρίζετε».