Skip to main content

Ένταση στην Καλαμαριά έξω από το 10ο Γυμνάσιο για τη μεταστέγαση (vid)

Έξω από το 10ο Γυμνάσιο βρίσκονται αστυνομία και πυροσβεστική για να ανοίξουν την πόρτα που κρατούν κλειστή γονείς και μαθητές από τον Φοίνικα

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τρίτης έξω από το 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς.

Μερίδα γονέων από τον Φοίνικα που δεν επιθυμεί τη μεταστέγαση των δύο σχολείων, κραοτύε κλειστή την πόρτα με αλυσίδες και δεν επέτρεπε την είσοδο εντός του κτηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι έως και σήμερα, οι καθηγητές του 10ου Γυμνασίου, οι οποίοι από την αρχή είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους με τη μεταστέγαση των σχολείων, παραμένουν στο κτήριο του 10ου και δεν έχουν μεταφερθεί στη νέα τους έδρα.

Έξω από το 10ο Γυμνάσιο αυτή την ώρα βρίσκονται η αστυνομία και η πυροσβεστική για να ανοίξουν την πόρτα που κρατούν κλειστή γονείς και μαθητές από την περιοχή του Φοίνικα. Σύμφωνα με πληροφορίες για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας. Από το πρωί δεν έχουν λείψει και οι εντάσεις και οι φωνές.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση αυτή επικρατεί λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα και παρά την οριστική απόφαση του δημάρχου Γιάννη Δαρδαμανέλη για μεταστέγασης του 10ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου Καλαμαριάς.

Διαβάστε: Προβλήματα και πάλι για τη μεταστέγαση των σχολείων στην Καλαμαριά

Η δημοτική αρχή Καλαμαριάς από χθες ενημέρωσε για την κατάσταση την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση Κεντρικής Μακεδονίας και τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

«Είναι η ώρα των προϊσταμένων αρχών της εκπαίδευσης, δηλαδή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, να κάνουν το καθήκον τους και κοιτώντας μόνο το συμφέρον των μαθητών, να συστήσουν με αποφασιστικότητα στους αντιδρώντες εκπαιδευτικούς την εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης μεταστέγασης», τόνισε, μιλώντας στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης Θανάσης Γιαννακός.

Μιλώντας στη Voria.gr ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης ξεκαθάρισε ότι σήμερα το ζήτημα θα λυθεί. «Με το που ενημερώθηκα για την κατάσταση, ζήτησα να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Επικοινωνήσαμε με την Αποκεντρωμένη και μας είπε ότι ισχύει η απόφαση δημάρχου. Σήμερα θα έχει τελειώσει το ζήτημα και θα ενημερωθούν οι καθηγητές να πάνε στα σχολεία τους», υπογράμμισε.