Skip to main content

Να εισβάλλουν στο ΥΜΑ-Θ προσπάθησαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία(vid)

Επικράτησε ένταση μεταξύ των αστυνομικών και των διαδηλωτών όταν οι δεύτεροι προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτήριο του ΥΜΑΘ.

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όταν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία που πραγματοποίησαν νωρίτερα πορεία στο κέντρο της πόλης επιχείρησαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο του κτηρίου.

Συγκεκριμένα, όταν οι οι διαδηλωτές έφθασαν στο ΥΜΑΘ ζήτησαν να εισέλθουν στο κτήριο προκειμένου να συναντήσουν την υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό, καθώς η κ. Νοτοπούλου απουσιάζει. Στη συνέχεια επικράτησε ένταση μεταξύ των αστυνομικών και των διαδηλωτών με τους δεύτερους να προσπαθούν να εισέλθουν στο κτήριο.

«Δεν ξέρω αν μαζί με το υπουργείο πήρε και τις αρμοδιότητες της προισταμένης του πρωθυπουργικού γραφείου», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ  αφήνοντας αιχμές για την κυρία Νοτοπούλου.

Λίγη ώρα αργότερα, αντιπροσωπεία πέντε μελών της ΠΟΕΔΗΝ, με επικεφαλής τον κ. Γιαννάκο, μπήκε στο ΥΜΑΘ, προκειμένου να συζητήσουν με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, για τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας.