Skip to main content

Ένταση στις εκλογές προεδρείου της ΠΕΔ

Άναψαν τα αίματα το μεσημέρι στη Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας για την εκλογή του νέου προεδρείου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Άναψαν τα αίματα το μεσημέρι στη Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας που συγκάλεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, για την εκλογή του νέου προεδρείου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Αφορμή για την αντιπαράθεση των υποψηφίων για την προεδρία στάθηκε η συμμετοχή ή μη στη διαδικασία εκπροσώπου του Δήμου Ολύμπου - Δίου, καθώς ο δήμαρχος του συγκεκριμένου δήμου έχει τεθεί σε αργία.

Η συνεδρίαση διακόπηκε το μεσημέρι και μετά από διευκρινίσεις της νομικής υπηρεσίας της ΚΕΔΚΕ, ξαναξεκίνησε για να εκλεγεί η Εφορευτική Επιτροπή. Εκείνη θα λάβει τελικά την απόφαση για το αν θα συμμετέχει και εκπρόσωπος του Δήμου Ολύμπου - Δίου στην ψηφοφορία.

Η ΠΕΔ θα αντικαταστήσει, μετά τον «Καλλικράτη», τις ΤΕΔΚ των νομών της Περιφέρειας. Σημειώνεται ότι στη Γενική Συνέλευση συμμετέχουν 38 δήμαρχοι και 162 εκπρόσωποι δημοτικών συμβουλίων.