Skip to main content

Ένταση στο ΑΠΘ-Φοιτητές πήγαν να παραβιάσουν την πόρτα της Πρυτανείας

Οι Πρυτανικές Αρχές επιδίωξαν να συζητήσουν με την ομάδα φοιτητών, ωστόσο όπως αναφέρεται αυτοί εξαγριωμένοι προσπάθησαν να παραβιάσουν την πόρτα.

Στο Κτήριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετέβησε το πρωί αντιπροσωπεία φοιτητών προκειμένου να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι Πρυτανικές Αρχές επιδίωξαν να συζητήσουν μαζί τους ωστόσο η ομάδα των φοιτητών απέρριψε την πρόταση διαλόγου και μερίδα αυτών εξαγριωμένοι επιχείρησαν να παραβιάσουν την πόρτα εισόδου στα γραφεία της Πρυτανείας στον 7ο όροφο.

«Προτάσσοντας την ασφάλεια των εργαζομένων στο κτήριο, αλλά και των ιδίων των φοιτητών, οι Πρυτανικές Αρχές έκριναν σκόπιμο να διακόψουν, μέχρι να εκτονωθεί η ένταση, τη χρήση των ανελκυστήρων, προς αποφυγήν εγκλωβισμού ατόμων», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

«Η ασφάλεια των φοιτητών και των εργαζομένων είναι ευθύνη και προτεραιότητα των Πρυτανικών Αρχών. Η προσήλωσή μας στις δημοκρατικές διαδικασίες είναι αδιαπραγμάτευτη. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται. Η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν τίθεται σε ομηρία από κανέναν» καταλήγει η ανακοίνωση.