Skip to main content

Ένταση στο λιμάνι του Ηρακλείου ανάμεσα σε αγρότες-ναυτεργάτες(video)

Αγρότες πέταξαν φωτοβολίδες σε πλοίο και στο σημείο όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι οι ναυτεργάτες, με τους τελευταίους να απαντούν με ρίψεις νερού

Ένταση επικράτησε στο λιμάνι Ηρακλείου μετά από επεισόδια ανάμεσα σε αγρότες και ναυτεργάτες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti.gr αγρότες πέταξαν φωτοβολίδες σε πλοίο και στο σημείο όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι οι ναυτεργάτες, με τους τελευταίους να απαντούν με ρίψεις νερού.

Όπως κατήγγειλε αγρότης από την Ιεράπετρα στο εν λόγω μέσο, ο καπετάνιος του πλοίου έβαλε σε λειτουργία τις μηχανές με σκοπό να απομακρυνθεί απο την προβλήτα, με αποτέλεσμα να σπάσουν οι κάβοι απο τα σχοινιά και με κίνδυνο να τραυματιστούν αγρότες.

Ορισμένοι αγρότες πέταξαν φωτοβολίδες στο σημείο που ήταν συγκεντρωμένοι οι ναυτικοί και περιπολούσαν την απεργία τους, με αποτέλεσμα να δεχθούν την αντίδραση των τελευταίων και να απειληθούν ακόμη και μάχες σώμα με σώμα.

Λίγη ώρα αργότερα και μπροστά στο ενδεχόμενο να κλιμακωθεί η ένταση, το πλοίο αναχώρησε με προορισμό τη Ρόδο, γεγονός που εξαγρίωσε ακόμη περισσότερο τους αγρότες, οι οποίοι πέταξαν καπνογόνα μέσα στα γραφεία-εκδοτήρια της ΑΝΕΚ, προκαλώντας πυρκαγιά. Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να σβήσουν τις εστίες.

Οι αγρότες της Κρήτης που κατέφτασαν μετά τις 17.00 το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου δηλώνουν ανυποχώρητοι καθώς όπως λένε θα παραμείνουν στο σημείο έως ότου επιβιβαστούν 150 νταλίκες με κηπευτικά σε πλοίο και να αναχωρήσουν για τον Πειραιά.