Skip to main content

Κάθε βράδυ πάρτι σε πάρκο της Καλαμαριάς–Οργισμένοι οι κάτοικοι (vid)

Αναστατωμένοι για τη δυνατή μουσική και τα σκουπίδια οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από το αναπλασμένο πάρκο Ούλοφ Πάλμε στην Καλαμαριά.

Πεδίο έντασης έχει γίνει τους τελευταίους δύο μήνες το αναπλασμένο πάρκο Ούλοφ Πάλμε στην Καλαμαριά

Η αιτία είναι οι παρέες που μαζεύονται στο γήπεδο του μπάσκετ μετά τις 8.00 το βράδυ και οι οποίες βάζουν μουσική πάρα πολύ δυνατά ενοχλώντας τους κατοίκους των απέναντι πολυκατοικιών. 

«Έχεις πάει σε ντίσκο. Τότε μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται εδώ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αχιλλέας, κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στη Voria.gr. Ο ίδιος επισκέπτεται το πάρκο καθημερινά ώστε να παίξουν τα παιδιά του. Όπως σημειώνει, το πάρκο έχει αναβαθμίσει την περιοχή, ωστόσο υπάρχει το πρόβλημα με τις παρέες νεαρών που συγκεντρώνονται εκεί το βράδυ. «Το πρωί όλο το γήπεδο είναι γεμάτο σκουπίδια και μπουκάλια», σημειώνει, προσθέτοντας πως το καινούργιο πάρκο θα μπορούσε να ήταν καλύτερο και πιο ασφαλές.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν το δάπεδο του γηπέδου μπάσκετ άρχισε να φθείρεται τόσο πολύ, που σταμάτησαν πλέον νέα παιδιά να παίζουν αγώνες εκεί. Όταν το σημείο άδειασε, άρχισαν να έρχονται παρέες που κάθονται στην κερκίδα και βάζουν μουσική από μεγάλα ηχεία ενοχλώντας τους περιοίκους. «Μια μέρα είχαν κουβαλήσει μέχρι και καναπέ από τα σκουπίδια και τον έβαλα εκεί», είπε. Σήμερα μάλιστα υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ νεαρών και κατοίκων, όταν κάποιος γείτονας βγήκε στο παράθυρο και άρχισε να φωνάζει προκειμένου να χαμηλώσουν τα ντεσιμπέλ της μουσικής. Αντίστοιχα χθες είχε έρθει η αστυνομία να κάνει συστάσεις στους νέους. 

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, που δεν θέλει να κατονομαστεί, όλα ξεκίνησαν με ήσυχα πάρτι που άρχισαν τα βράδια μετά την καραντίνα και έπειτα ξέφυγαν. Όπως υποστήριξε, δύο κάτοικοι έχουν απευθυνθεί και στην αστυνομία και στον δήμο αλλά δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα καθώς η φασαρία σταματάει πριν τις 12.00, δηλαδή την ώρα κοινής ησυχίας. 

Κάτοικοι της γειτονιάς έχουν πλέον ξεκινήσει να μαζεύουν υπογραφές ώστε να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την παρούσα κατάσταση. Η συγκεκριμένη κάτοικος παραπονέθηκε και για την κατάσταση του γηπέδου μπάσκετ λέγοντας ότι σε λίγο διάστημα μετά την παράδοση του εντυπωσιακού πάρκου, το δάπεδο έχει διαλυθεί ενώ οι μπασκέτες έχουν σπάσει εξαιτίας των νέων που σκαρφαλώνουν σε αυτές. 

Διαβάστε: Εντυπωσιακό το ανακαινισμένο πάρκο Ούλοφ Πάλμε της Καλαμαριάς