Skip to main content

Ένταση στο νομαρχιακό συμβούλιο για τα σταζ

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όπου μίλησαν εκπρόσωποι συμβασιούχων της νομαρχίας και εργαζόμενων σε προγράμματα σταζ. Κόντρα Ψωμιάδη-Για
Υψηλοί τόνοι επικράτησαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου (Ν.Σ.) Θεσσαλονίκης, όπου μίλησαν εκπρόσωποι συμβασιούχων της νομαρχίας και εργαζόμενων σε προγράμματα σταζ, οι οποίοι, νωρίτερα, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ο εκπρόσωπος των συμβασιούχων έργου της νομαρχίας Κώστας Τατάρης, ζήτησε τη συμπαράσταση του Ν.Σ. και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ενώ η εκπρόσωπος των εργαζομένων σε προγράμματα σταζ, Θεοδώρα Ματανά, ζήτησε από τη νομαρχία να βεβαιώσει ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες της.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης στο Ν. Σ. Νίκος Γιαννόπουλος, επέρριψε ευθύνες στη διοίκηση της νομαρχίας για την παρούσα κατάσταση. Στον αντίποδα, ο νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, μίλησε για ασυνέπεια λόγων του κ. Γιαννόπουλου επί διακυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

«Αυτά που λέγαμε τότε, λέμε και τώρα», απάντησε ο κ. Γιαννόπουλος και τάχθηκε υπέρ της σταθερής εργασίας των συμβασιούχων και της δίκαιης αξιολόγησης των εργαζομένων στα σταζ, με αντίστοιχη μοριοδότηση. «Ήμουν, είμαι και θα είμαι δίπλα σε αυτά τα παιδιά και βεβαιώνω ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες της νομαρχίας», είπε ο κ. Ψωμιάδης και επισήμανε ότι με τη λήξη των συμβάσεων θα προκύψουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της νομαρχίας. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες της, από τις 4 Ιανουαρίου του 2010 θα σταματήσουν να απασχολούνται περίπου 200 εργαζόμενοι στα σταζ και 100 συμβασιούχοι.

Υπέρ της σταθερής εργασίας τάχθηκαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Μιχάλης Σπυριδάκης και Στρατής Πλωμαρίτης.
Το συμβούλιο, πάντως, με ψήφισμά του εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους συμβασιούχους και στους εργαζόμενους στα προγράμματα σταζ. Παράλληλα, ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΚΕΚ της νομαρχίας, προκειμένου - κατ’ αρχήν - να διευθετηθεί το πρόβλημα των 11 εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι για 5,5 μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ