Skip to main content

Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου: Να δικαστεί ξανά ο Κορκονέας

Η εισαγγελέας της έδρας κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας συνταυτίστηκε με τις θέσεις του κ. Πλιώτα για αναίρεση της απόφασης.

Υπέρ του να αναιρεθεί, δηλαδή να δικαστεί εκ νέου, η υπόθεση για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ως προς την ποινική μεταχείριση του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, τάχθηκε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Δημητριάδου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣΤ’ Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Η υπόθεση έφθασε στο ανώτατο δικαστήριο μετά την αναίρεση που είχε ζητήσει ο ίδιος ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας, όταν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον Κορκονέα από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, που τον καταδίκασε σε 13 χρόνια κάθειρξη, σπάζοντας έτσι τα ισόβια και ανοίγοντας την πόρτα της φυλακής για τον καταδικασθέντα.

Η διαδικασία στον Άρειο Πάγο φορτίστηκε όταν ο συνήγορος του Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας, υπέβαλε ένσταση υποστηρίζοντας ότι οι δικηγόροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν τον λόγο. Ακολούθησε σε έντονους τόνους η τοποθέτηση των δικηγόρων της πλευράς Γρηγορόπουλου, οι οποίοι χαρακτήρισαν καταχρηστική, προκλητική και υποβολιμαία την ένσταση. Αυτή την ώρα το δικαστήριο βρίσκεται σε διακοπή για να αποφανθεί επί της ενστάσεως.

Πηγή: kathimerini.gr