Skip to main content

Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά

Παραβάσεις με ανακριβείς και παραπλανητικές ενδείξεις σε πινακίδες τροφίμων εντόπισε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή κατά τη διάρκεια ελέγχων, εν όψει του Πάσχα.

Παραβάσεις με ανακριβείς και παραπλανητικές ενδείξεις σε πινακίδες κρεάτων, ψαριών, οπωρολαχανικών, ξηρών καρπών, καθώς και σε καταστήματα εστίασης εντόπισε κατά τη διάρκεια ελέγχων η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος, έχει διαπιστωθεί η παραπλάνηση των καταναλωτών ως προς την τιμή, τη χώρα προέλευσης και το είδος του προϊόντος και έχουν παρατηρηθεί επίσης συχνές αλλαγές ενδείξεων σε πινακίδες και «ψιλά γράμματα» στα βασικά χαρακτηριστικά των προϊόντων, που δυσχεραίνουν τη δυνατότητα ενημέρωσης του καταναλωτή.

Στις περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν παραβάσεις, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν συντάξει τις απαραίτητες εκθέσεις και έχουν κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες για την επιβολή των ανάλογων προστίμων.

Στο πλαίσιο παράλληλα της προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των καταναλωτών η Γ.Γ. Καταναλωτή απέστειλε εγκύκλιό της σε όλες τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Εμπορίου της χώρας για εντατικοποίηση των ελέγχων σε θέματα ποιότητας των προϊόντων, που έχουν αυξημένη ζήτηση κατά την περίοδο του Πάσχα, όπως κεριά και λαμπάδες, οινοπνευματώδη ποτά και καύσιμα.