Skip to main content

Εντείνεται η προεκλογική εκστρατεία

Άνοιγμα της Παπαρήγα στους ψηφορόρους όλων των κομμάτων. Γηροκομεία επισκέφθηκε ο Καρατζαφέρς. Περιοδεία Οικολόγων στην Κρήτη.
Το ΠΑΣΟΚ
Η Ιπποκράτους κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για την άρνησή του να παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη, όπως έκανε την Τετάρτη ο Γ.Παπανδρέου, λέγοντας πως «ο πρωθυπουργός φοβάται τους δημοσιογράφους και τις ερωτήσεις τους».
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, ασκώντας κριτική στην τακτική που έχει επιλέξει ο πρωθυπουργός να απαντά σε ερωτήματα πολιτών, όπως έκανε την Πέμπτη.

To KKE
Η δημιουργία μιας ξεκάθαρης γραμμής μεταξύ του λαού και των μονοπωλίων είναι το βασικό ζητούμενο των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, δήλωσε η γγ του ΚΚΕ, μιλώντας στη Διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο.
Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι η ατζέντα της επόμενης μέρας είναι προκαθορισμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε σχέση με τη μείωση των ελλειμμάτων, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την ανατροπή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
Η γενική γραμματέας κάλεσε τους εργαζόμενους σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ οδηγεί σε πραγματική πίεση σε όποια κυβέρνηση και αν προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής.
Η κα Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν έθεσε ποτέ σύνθημα «όχι στην αυτοδυναμία» της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, αλλά να βγει όσο πιο ενισχυμένος γίνεται ο λαός από τις εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας
Οξεία επίθεση στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε από την Καλαμάτα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Για τη ΝΔ είπε πως δεσμεύεται να υιοθετήσει μια πολιτική που καμία άλλη κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν υιοθετεί, ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν δίνει σαφή στοιχεία για το πρόγραμμά του.
Συγκεκριμένα, για την κυβέρνηση είπε ότι «στην σημερινή κατάσταση δεν τους έφερε η απουσία επικοινωνιακής πολιτικής. Τους έφεραν τα σοβαρά προβλήματα τα οποία συσσώρευσαν στην κοινωνία»

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης
Με αφορμή την Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επισκέφθηκε το Γηροκομείο Αθηνών, όπου συνεχάρη τους εργαζόμενους και τους υπεύθυνους του ιδρύματος.
Ο κ. Κατατζαφέρης παρέστη σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Προκόπιος Μπούμπας, πρόεδρος της Ελεήμονος Εταιρείας - Γηροκομείο Αθηνών. Διαπίστωσε την «πολύ καλή δουλειά που κάνει ο πανοσιολογιότατος, Προκόπιος και οι συνεργάτες του, σε ένα καθαρό περιβάλλον με περιποίηση, στοργή, αγάπη, και φροντίδα».

Οι Οικολόγοι- Πράσινοι
Στα Χανιά βρέθηκε ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν με την ψήφο τους το κόμμα, ώστε να μπει στο Κοινοβούλιο και να προωθήσει μια άλλη πολιτική την «πολιτική των πολιτών», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.