Skip to main content

Παρά τις αντιδράσεις, κανονικά στο σφυρί η έκταση στον Κορινό Πιερίας

Κανονικά στη λίστα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών του ΤΑΙΠΕΔ έκταση 51 στρεμμάτων στην Πιερία. Αντιδράσεις γιατί αποκλείεται η πρόσβαση στη θάλασσα.

Παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην Πιερία, το παραθαλάσσιο ακίνητο 51 στρεμμάτων στην περιοχή Κορινού, στην Καλλιθέα Κατερίνης, συνεχίζει να βρίσκεται στη λίστα των προς πώληση ακινήτων μέσα από τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ.

Μάλιστα, πρόσφατα οι βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσαν τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα για την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας του Δήμου Κατερίνης που ζητεί από το Ταμείο να ανακαλέσει την απόφαση πώλησης της δημόσιας παραθαλάσσια έκτασης 51 περίπου στρεμμάτων.

Όπως είχαν εξηγήσει οι βουλευτές, σε περίπτωση εκποίησης της έκτασης, «πρόκειται να ακυρωθεί το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στην ακτή και στη θάλασσα χιλιάδων πολιτών στο συγκεκριμένο σημείο και πρόκειται να εγκαταλειφθούν τουριστικά επενδυτικά σχέδια, που στηρίζονται στη δυνατότητα χρήσης του δικαιώματος αυτού».

Ο κ. Πιτσιόρλας τους είχε πει ότι το ζήτημα θα επανεξεταζόταν, αλλά με σημερινή ανακοίνωσή της η ΕΤΑΔ (σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ) υπενθυμίζει τη διαγωνιστική διαδικασία 11 ακινήτων (e-Auction VΙ), με προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών και εγγράφων Α΄Φάσης την 31η Μαρτίου 2016, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και αυτό του Κορινού Πιερίας.

Αναλυτικά η παρουσίαση των ακινήτων από την ΕΤΑΔ.

Τα ακίνητα των ηλεκτρονικών διαγωνισμών είναι τα εξής:

Χώρα, Μύκονος: Ξενοδοχείο Λητώ

Ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Χώρα της Μυκόνου. Το ακίνητο βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στο στενό παραλιακό δρόμο του Παλιού Λιμανιού. Διαθέτει 25 δωμάτια, πισίνα, εστιατόριο και εξωτερικούς χώρους με εκπληκτική θέα στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου. Επιφάνεια οικοπέδου 3.634 τ.μ. Επιφάνεια κτισμάτων 2.037,85 τ.μ.

Αγ. Ελεούσα, Ρόδος: Πρώην Σανατόριο Φρειδερίκης στην Δ.Ε. Καμείρου
Διατίθεται για 50ετή μίσθωση
Κατασκευασμένο μεταξύ του 1935-1936 το ακίνητο αποτελεί τμήμα συγκροτήματος διατηρητέων μνημείων και χαρακτηριστικό δείγμα Ιταλικής αρχιτεκτονικής της εποχής. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πλατείας του οικισμού της Αγ.Ελεούσας στην Δ.Ε. Καμείρου, επί της επαρχιακής οδού Παστίδας – Μεσαναγρού και σε απόσταση 37χλμ. περίπου από την πόλη της Ρόδου. Επιφάνεια οικοπέδου 2.588 τ.μ. Επιφάνεια κτισμάτων 1325,40τ.μ.

Πόλη Μυτιλήνης, Λέσβος: Αρχοντικό Κατσάνη

Πρόκειται για διώροφο διατηρητέο κτίσμα, γνωστό και ως Κατσάνειο, στην περιοχή Σουράδα στην πόλη της Μυτιλήνης. Κτισμένο γύρω στο 1930 αποτελεί εξαίρετο δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής της εποχής και έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Βρίσκεται στην Ελ. Βενιζέλου 58. Επιφάνεια οικοπέδου 3.034,16 τ.μ. Επιφάνεια κτισμάτων 441,57 τ.μ.

Μακρυνίτσα, Πήλιο: Αρχοντικό Ξηραδάκη

Παραδοσιακό ξενοδοχείο κατασκευασμένο το 19ο αιώνα, το Αρχοντικό Ξηραδάκη αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής. Πρόκειται για τρία κτίσματα με 13 δωμάτια. Bρίσκεται σε απόσταση 17χλμ. από την πόλη του Βόλου. Επιφάνεια οικοπέδου 674,76 τ.μ. Επιφάνεια κτισμάτων 632,80 τ.μ.

Μακρυνίτσα, Πήλιο: Αρχοντικό Μουσλή
Χαρακτηριστικό δείγμα της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, το Αρχοντικό Μουσλή αποτελεί πραγματικό έργο τέχνης. Πρόκειται για ένα τριώροφο και ένα ισόγειο κτίσμα, εντός του παραδοσιακού οικισμού της Μακρυνίτσας. Διαθέτει 10 δωμάτια με πανοραμική θέα στον Παγασητικό και βρίσκεται σε απόσταση 17χλμ. από την πόλη του Βόλου. Επιφάνεια οικοπέδου 422,63 τ.μ. Επιφάνεια κτισμάτων 436,74 τ.μ.

Μηλιές, Πήλιο: Αρχοντικό Ευαγγελινάκη
Τριώροφο λιθόκτιστο παραδοσιακό αρχοντικό ιστορικής και πολιτιστικής αξίας. Διαθέτει 6 δωμάτια και έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Βρίσκεται σε απόσταση 28 χλμ. περίπου από το Βόλο. Eπιφάνεια κτισμάτων 372τ.μ.

Ανδρίτσαινα, Ηλεία: Πρώην Ειρηνοδικείο
Τριώροφο λιθόκτιστο κεραμοσκεπές κτίσμα προ του 1935 που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής. Βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Μεγαλόπολης – Ανδρίτσαινας, στη συνοικία Αγίας Βαρβάρας Ανδρίτσαινας. Επιφάνεια οικοπέδου 244,43τ.μ. Επιφάνεια κτισμάτων 362,35 τ.μ.

Λίμνη, Εύβοια: Πρώην Ειρηνοδικείο

Παραθαλάσσιο διώροφο πλακοσκεπές κτίσμα επί της οδού Ποσειδώνος, κατασκευασμένο την περίοδο 1960-1970 σε έναν από τους γραφικότερους οικισμούς της Β. Ευβοίας. Επιφάνεια οικοπέδου 138,58 τ.μ. Επιφάνεια κτισμάτων 235,25 τ.μ.

Κλειτορία, Αχαΐα: Πρώην Ειρηνοδικείο
Διώροφο κτίσμα στο ορεινό χωριό Κλειτορίας του Δήμου Καλαβρύτων. Βρίσκεται σε απόσταση 400μ. από την κεντρική πλατεία και είναι προσβάσιμο μέσω της επαρχιακής οδού Τρίπολης-Καλαβρύτων. Επιφάνεια οικοπέδου 908,62 τ.μ. Επιφάνεια κτισμάτων 589,87 τ.μ.

Σιντική, Σέρρες: Πρώην Ειρηνοδικείο
Διώροφο κτίριο κατασκευασμένο τη δεκαετία του 1960. Το ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή έντονου οικολογικού και τουριστικού ενδιαφέροντος στην κοινότητα Κάτω Ποροΐων του δήμου Σιντικής, σε απόσταση 8χλμ. από τη λίμνη Κερκίνη. Επιφάνεια οικοπέδου 2.682,50 τ.μ. Επιφάνεια κτισμάτων 377,50 τ.μ.

Καλλιθέα, Κατερίνη: Παραθαλάσσια έκταση στην περιοχή Κορινού
Παραθαλάσσια αμμώδης έκταση στην περιοχή Κορινού, στην Καλλιθέα Κατερίνης σε απόσταση 10χλμ. από την πόλη. Επιφάνεια οικοπέδου 51.704 τ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία του διαγωνισμού και την πρόσβαση σε τεχνικά και νομικά στοιχεία κάθε ακινήτου διατίθενται κατόπιν εγγραφής πατώντας εδώ.

Τηλεφωνική υποστήριξη και αιτήματα επίσκεψης στα ακίνητα: Τηλ: 210 3339 710-11 και 210 3339572. Email: info@e-publicrealestate.gr