Skip to main content

Ενθαρρυντική μείωση της ανεργίας στις ΗΠA

Οι καταργήσεις θέσεων εργασίας κατά το μήνα Νοέμβριο ήταν οι λιγότερες που έχουν καταγραφεί από το Δεκέμβριο του 2007, το μήνα που οι ΗΠΑ μπήκαν στην ύφεση.
Το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκε εντελώς αναπάντεχα στο 10% το Νοέμβριο, καθώς οι καταργήσεις θέσεων εργασίας ήταν σχεδόν μηδενικές, με 11.000 καθαρές απολύσεις, δηλαδή δέκα φορές λιγότερες απ΄ ό,τι τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι καταργήσεις θέσεων εργασίας κατά το μήνα Νοέμβριο ήταν οι λιγότερες που έχουν καταγραφεί από το Δεκέμβριο του 2007, το μήνα που οι ΗΠΑ μπήκαν στην ύφεση και τελευταίο μήνα κατά τον οποίο οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν ήταν περισσότερες απ΄ αυτές που καταργήθηκαν.

Εξάλλου το υπουργείο Εργασίας διόρθωσε προς τα κάτω τον αριθμό των θέσεων εργασίας που καταργήθηκαν τον Οκτώβριο. Εκτιμά πλέον ότι καταργήθηκαν 111.000 και όχι 190.000 θέσεις εργασίας, όπως είχε υπολογίσει αρχικά.

Η αμερικανική οικονομία φαίνεται έτσι ότι πλησιάζει με μεγάλα βήματα στη στιγμή που θα δημιουργεί και πάλι περισσότερες θέσεις εργασίας απ΄ όσες καταργεί, σύμφωνα με την πρόσφατη πρόγνωση της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed), κατά την οποία αυτό μπορεί να συμβεί ήδη από τον Ιανουάριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ