Skip to main content

Εντυπωσιακή η «Ημέρα του Μαραθωνίου» στο Μέγαρο Μουσικής

Η λαμπρή γιορτή τίμησης των θεσμικών, κοινωνικών και εθελοντικών φορέων, όπως επίσης και των στελεχών που συνετέλεσαν στην επιτυχία.

Με το βλέμμα στον επερχόμενο 14ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ της Κυριακής 14 Απριλίου 2019 και με στιγμές έντονης λάμψης αλλά και μοναδικής συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση της Ημέρας του Μαραθωνίου, το βράδυ της Τρίτης 5 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής και στην οποία τιμήθηκαν οι συντελεστές των δύο κορυφαίων διοργανώσεων του 2018 στη Βόρεια Ελλάδα, του Stoiximan.gr 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και του Protergia 7ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε η νεοσύστατη Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων του Μαραθωνίου, η οποία θα έχει ως επικεφαλής την πρόεδρο του διοργανωτή συλλόγου ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ Χριστίνα Καραμίχου και θα πλαισιώνεται από σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού και της δημόσιας ζωής, όπως η Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσος Τζήκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος και ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Η λαμπρή γιορτή τίμησης των θεσμικών, κοινωνικών και εθελοντικών φορέων, όπως επίσης και των στελεχών που συνετέλεσαν στην επιτυχία δύο κορυφαίων αθλητικών γεγονότων της Βόρειας Ελλάδας για το 2018, άρχισε με την Έκθεση Πεπραγμένων και την προβολή των απολογιστικών βίντεο των διοργανώσεων, ενώ παρεμβλήθηκε η παρουσίαση της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και η παρουσίαση - τίμηση των εν ζωή προέδρων του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, ενός σωματείου που συμπληρώνει 62 χρόνια έντονης δράσης, με τους ιστορικούς παράγοντες Λάζαρο Χουρβουλιάδη και Γιώργο Μπαλιδάκη, ενώ δεν έλειψε η αναφορά στον αείμνηστο Ακύλα Κουκίδη, ο οποίος «ξεψύχησε ψιθυρίζοντας το όνομα του Τρίτωνα...», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Η βραδιά συνεχίστηκε με τους χαιρετισμούς της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κυρίας Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, του πρώην Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Ορφανού, του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Προέδρου της ΠΕΚΔΜ κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, μεταξύ άλλων, καθώς και της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής κυρίας Βούλας Πατουλίδου, η οποία ανακοίνωσε και επίσημα τη δημιουργία της μεγάλης δρομικής ομάδας “100 Running Team” από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ενόψει του 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Η ομάδα δρομέων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, που συμβολικά θα έχει τον αριθμό 100, θα έχει ως σύνθημα «Τρέχω για τη μνήμη, τρέχω για τη ζωή» και φιλοδοξεί να αποτελέσει τη μεγαλύτερη ομάδα που έχει τρέξει σε ανάλογη διοργάνωση σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στην συνέχεια τιμήθηκαν ο ΣΕΓΑΣ, η AIMS, ο ΕΟΤ και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, υπό την αιγίδα των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι δύο διοργανώσεις, καθώς και τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς υποστήριξης αυτών, που ήταν οι εξής: Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης), Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Υπουργείο Υγείας, Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Εξωτερικών, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Δήμος Πέλλας, Δήμος Χαλκηδόνας, Δήμος Δέλτα, Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Γ’ Σ.Σ./NRDC - GR, Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Αστυνομική Υποδιεύθυνση Γιαννιτσών Πέλλας, Διεύθυνση Τροχαίας Πέλλας, Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολούθησε η προβολή ενός μοναδικής ομορφιάς βίντεο του ΕΟΤ για την τουριστική προβολή τόσο της Θεσσαλονίκης, όσο και της Ελλάδας γενικότερα, για να τιμηθούν αμέσως μετά ξεχωριστές περιπτώσεις δρομέων και αθλητών, που μέσα από την συμμετοχή τους έκαναν τις περσινές διοργανώσεις μοναδικές:

Η Ολυμπιονίκης της τοξοβολίας Φωτεινή Βαβάτση μίλησε για «την απερίγραπτη αίσθηση του τερματισμού μπροστά από τον Λευκό Πύργο», η πρωταθλήτρια των μεγάλων αποστάσεων Βασιλική Καραγεωργάκη υπογράμμισε την υποδειγματική υποστήριξη που παρέχεται στους αθλητές κατά τη διάρκεια της διαδρομής:

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στους εθελοντές και τους διοργανωτές, γιατί έχω τρέξει σε όλους τους αγώνες και πάντοτε η τροφοδοσία ήταν εξαιρετική, οι σημάνσεις άρτιες και φυσικά οι θεατές γίνονται όλο και πιο εκδηλωτικοί κάθε χρόνο. Αυτές οι διοργανώσεις αποτελούν μία μεγάλη ευκαιρία για εμάς τους αθλητές, που ζητούμε αγώνες υψηλού επιπέδου, αλλά και για κάθε συμπολίτη μας που θέλει να αθληθεί. Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και το μεγαλύτερο βραβείο είναι να εμπνεύσουμε έστω και έναν πιτσιρικά, που μας βλέπει κάθε μέρα στα γήπεδα, ώστε να ακολουθήσει το παράδειγμα ενός μεγαλύτερου αθλητή».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των βετεράνων και πρόεδρος της ΕΟΣΛΜΑ-Υ Νίκος Γούλας απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους δρομείς - μέλη των Συλλόγων της Ομοσπονδίας να στηρίξουν και φέτος με τη μαζική συμμετοχή τους τον Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, τον οποίο περιέγραψε ως «μοναδικό δρόμο Ιστορίας και πολιτισμού».

Το πιο θερμό χειροκρότημα απέσπασε ο πρόεδρος του Α.Σ. ΑμεΑ Μέγας Αλέξανδρος 1994, Άγγελος Διμπιτούζης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:

«Πέρσι συμμετείχαμε για πρώτη φορά στη διοργάνωση, γιατί σκεφτήκαμε ότι ο σύλλογός μας δεν μπορεί να λείπει από αυτόν τον μεγάλο αγώνα που έχει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εμείς προσπαθούμε με νύχια και δόντια να βγάλουμε τα ΑμεΑ από το σπίτι, να έρθουν στον χώρο του αθλητισμού και να ζήσουν διαφορετικά. Σας καλώ όλους να προτρέψετε όποια άτομα με σωματική ή νοητική αναπηρία ίσως γνωρίζετε, να στραφούν στον αθλητισμό. Να βγουν όλοι από τα σπίτια και να έρθουν μαζί μας να τρέξουν!»

Παράλληλα, ο αθλητής των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων Κωνσταντίνος Πετράκης, μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στους περσινούς Χειμερινούς Παραολυμπιακούς της Νότιας Κορέας, συμπλήρωσε πως «είναι μεγάλη χαρά για εμάς τους αθλητές να συμμετέχουμε σε τόσο ωραία αθλητικά γεγονότα».

Τέλος, ο πρωταθλητής των ΑμεΑ και εθελοντής δότης μυελού των οστών Απόστολος Χαριτωνίδης, έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα ζωής:

«Η ζωή μου ταυτίζεται μ’ αυτή τη διοργάνωση, γιατί και η ζωή μου είναι ένας Μαραθώνιος. Ήμουν βολεϊμπολίστας, διαγνώστηκα με λευχαιμία, έκανα μεταμόσχευση μυελού των οστών και πλέον συμμετέχω Παραολυμπιακά αγωνίσματα. Θα αγωνίζομαι για όσο αντέχω, για να προβάλλω μέσα από την προσπάθειά μου την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ‘Όραμα Ελπίδας’. Ειδικά φέτος, όμως, θα τρέξω με την ομάδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων».

Στο βήμα ανέβηκαν στην συνέχεια οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των Χορηγών του Stoiximan.gr 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και του Protergia 7ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, δύο διοργανώσεων που άφησαν έντονο το αποτύπωμά τους μέσα στο 2018, βγάζοντας στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα και από κάθε γωνιά της γης. Η Οργανωτική Επιτροπή είπε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους Ονομαστικούς Χορηγούς και στους υπόλοιπους επιχειρηματικούς συνεργάτες - Χορηγούς των δύο διοργανώσεων (DOLE, ΑΥΡΑ, Kosmocar, ΕΡΤ3, AEGEAN AIRLINES, Nova, ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, Saucony, Herbalife Nutrition, Plaisir, DHL, ΑΝΑΔΟΜΩ, Arla Protein, ΙΕΚ ΑΚΜΗ, EUROMEDICA, STIHL, VILLAGE CINEMAS, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Α.Ε., Amstel Free, HIGH 5, Grand Hotel Palace, Taxiway, Run Hike, Novo - Nordisk, ORIS, Barilla, Μητροπολιτικό Κολέγιο, Αρχοντικό Τσίπουρο Μακεδονίας, Women Techmakers Greece, Μέγαρο Μουσικής, House of Sports, Bonatti J&P ΑΒΑΞ).

Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν και στους Χορηγούς Επικοινωνίας της διοργάνωσης, που ήταν οι παρακάτω: 102 FM ΕΡΤ3, 95,8 FM ΕΡΤ3, Όμιλος METROMEDIA (Μetropolis 95.5, Εφημερίδα Metrosport, Metrosport.gr, Zoo Radio 90.8, Velvet 96.8, Republic 100.3), Όμιλος 24MEDIA (Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3 fm, News247.gr, Ραδιόφωνο 24/7 88.6, Oneman.gr, Ladylike.gr, ΕΘΝΟΣ), ΔΕΠΘΕ (TV100, FM100), Όμιλος ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (Οικονομική Επιθεώρηση, Business File, Economia.gr), Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5, Runningnews.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104.9, Atlas TV, Pella TV, Pontos TV, Runner Magazine, Voria.gr, Seleo.gr, Thestival.gr, Zougla.gr, Fitnesspulse.gr, Halkidikinow.gr, Ράδιο Χαλκηδόνα, Europolitis, Typosthes.gr, Υπηρεσίες αποδελτίωσης Clipnews.gr, LIVEMEDIA.GR, Politik.gr, Politik.gr Press, Φως online, Wepost.gr, Focus 103,6 FM.

Την σκυτάλη πήρε αμέσως μετά η παρουσίαση του Προγράμματος Κοινωνικής Προσφοράς του Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου, καθώς και στις δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποίησαν Χορηγοί.

Ειδική αναφορά έγινε στην ομάδα δρομέων Amanatidou Running Team που θα δημιουργήσουν ενόψει του προσεχούς Μαραθωνίου της 14ης Απριλίου η διακεκριμένη στο Greece’s Next Top Model Άννα Αμανατίδου μαζί με την αδερφή της και πρωταθλήτρια του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ στους δρόμους ταχύτητας Έλενα Αμανατίδου, με σκοπό την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Θηλέων «Μέλισσα».

«Θέλουμε να κινητοποιήσουμε τον κόσμο και να βοηθήσουμε τη ‘Μέλισσα’ μέσα από την προσπάθεια αυτή», τόνισε χαρακτηριστικά η Άννα Αμανατίδου.

Παράλληλα, τιμήθηκαν από τους διοργανωτές οι συνεργαζόμενοι Φορείς Κοινωνικής Προσφοράς, που έχουν πλέον φτάσει στον αριθμό-ρεκόρ των 71 και είναι οι εξής:

Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Θεσσαλονίκης, ΕΛΕΠΑΠ, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Δεσμός, Σύλλογος Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, Α21 Campaign, Λάμψη, Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών (παρ. Μακεδονίας - Θράκης), Ορφανοτροφείο θηλέων «ΜΕΛΙΣΣΑ», Το Άσυλο του Παιδιού, Συζωή, Praksis, Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας, Σύλλογος ατόμων με κινητικά προβλήματα και φίλων νομού Ροδόπης ΠΕΡΠΑΤΩ, Hope Spot, Καταφύγιο Γυναίκας, Make a Wish (Κάνε-Μια-Ευχή-Ελλάδος), Το Χαμόγελο του Παιδιού, Ανοιχτή Αγκαλιά, ΜΑΖΙ, ΑΡΣIΣ, ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ - Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης, Ήφαιστος, Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ», Πηγή Ζωής, Κέντρο Ειδικής Αγωγής, Δέντρο Ζωής, Άγγελοι Γης, Άλμα Ζωής, Σώμα Φίλων ΑμεΑ «Δράση για το Κάτι Άλλο», Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βορείου Ελλάδος Παιδιών Πασχόντων από την Ινώδη Κυστική Νόσο, Θετική Φωνή άνθρωποι +HIV, Μέριμνα Παιδιού, ΧΕΝ Θεσσαλονίκης, Φίλοι της Μέριμνας - Θεσσαλονίκη, Φίλοι Πασχόντων από Νευροϊνωμάτωση «Ζωή με NF», Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση, Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας (ΣΑΚΕΚΕ), Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.) - παρ. Θεσσαλονίκης, Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer, Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος (Ε.Σ.Β.Ε.), Kέντρο ΑΜΕΑ «Η ΑΡΜΟΝΙΑ», Η Αντηρίδα, Αθλητική Ένωση Τυφλών «Ο ΠΥΡΣΟΣ», Φιλοζωικός Σύλλογος Θερμαϊκός, ΕΝ.Ο. GREECE, Ινστιτούτο Prolepsis, Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Καρδιάς - Πνευμόνων, ΝΙΝΑ Σκύλοι Βοηθοί - Nina Service Dogs, Ιπποστήριξη, ΣΩΤΗΡ, Πνοή Ελπίδας, e-charity.gr, ASTERI ORG, MKO ETHELON, Σύλλογος Ατόμων Με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές», LLM Care, Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος, Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνεύμονα «ΣΥΝΕΧΙΖΩ», Σωματείο Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης, ΚΑΠΗ, Αρωγή 12+, Φάρος του Κόσμου, Α.Σ. ΑμεΑ Μέγας Αλέξανδρος 1994.

Επιπλέον, για πρώτη φορά τιμήθηκαν οι τρεις πρώτοι δρομείς του περσινού «Νυχτερινού» σε κάθε ηλικιακή κατηγορία άνω των 35 ετών (35-39 ετών, 40-44 ετών, 45-49 ετών κ.ο.κ.) και σε καθέναν από τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, ως ένδειξη αναγνώρισης της σπουδαίας προσπάθειας των πρωταθλητών κάθε ηλικίας.

Η ανακοίνωση επίσημη κατάταξη ανά ηλικιακή κατηγορία θα συνεχιστεί και σε κάθε μελλοντική διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένου του προσεχούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, στον οποίον θα ανακοινωθούν 12 επιμέρους ηλικιακές κατατάξεις σε κάθε φύλο και σε κάθε αγώνισμα. Συνολικά, δηλαδή, θα αναδειχθούν 216 νικητές και νικήτριες σε 72 κατηγορίες.

Στον επίλογο της εκδήλωσης, βραβεύθηκαν οι θεσμικοί καθώς και οι εθελοντικοί φορείς υποστήριξης, οι οποίοι με αξιοθαύμαστο ζήλο και αγάπη για τη διοργάνωση και πάνω απ’ όλα με την άριστη τεχνογνωσία που διαθέτουν, συνετέλεσαν σε αυτήν τη νέα, διπλή επιτυχία: ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-HELEXPO), ΕΟΣΛΜΑ-Υ, Σύνδεσμος Επισήμων Κριτών Στίβου Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, ΣΕΕΔΑ, Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, Ολυμπιακό Μουσείο, Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Α.Π.Θ., Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, Κολλέγιο Ανατόλια, American College of Thessaloniki (ACT), ΕΣΗΕΜ-Θ, Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Ένωση Ξενοδόχων Βορείου Ελλάδος, Επαγγελματικό Επιμελητήριο, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Όμιλος ECONOMIA, Κρατικός Αερολιμένας Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» Υ.Π.Α., Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα «Νέων Ελλάδος», Ο.Α.Σ.Θ., Σ.Α.Σ.Θ., ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, Ελπίδες - Θυγατέρες της Πηνελόπης (Οικογένεια ΑΧΕΠΑΝΣ), ΕΛΛΕΔΑ, Σύνδεσμος Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου Θεσσαλονίκης, Κατασκηνώσεις ΣΚΟΥΡΑ, METRISIS, PHYSIO MED, Thessaloniki's Physical Therapy Students, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Έλληνες Διασώστες, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δ.Θ., Διασωστική Ομάδα Αγ. Παύλου, Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας, Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Χαλκηδόνας, USAR HELLAS Εθελοντικός Οργανισμός Πολιτικής Προστασίας, Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, Σύλλογος Καταδρομέων Βορείου Ελλάδος, Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νομού Θεσσαλονίκης, Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών - Εθελοντές Καλαμαριάς, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ξάνθης, Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Καταστροφών Δήμου Θερμαϊκού, ΟΦΚΑ Πολιτικής Προστασίας Ακτής Θερμαϊκού, Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α Παύλου Μελά, Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων, Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Δυτ. Θεσσαλονίκης West Side Salonica, Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Σοχού, Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Βορείου Ελλάδος, TARG, Ραδιολέσχη Έδεσσας, Ραδιοερασιτεχνική Λέσχη Μακεδονίας, Πρότυπη Ραδιοερασιτεχνική Ομάδα, Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.

Οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού με όλους τους παρευρισκόμενους για την επόμενη μεγάλη γιορτή αθλητισμού της Βόρειας Ελλάδας, τον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ την Κυριακή 14 Απριλίου, που υπόσχεται ακόμα πιο δυνατές συγκινήσεις και ρεκόρ!

Οι εγγραφές για την κορυφαία διοργάνωση, η οποία πέραν του αθλητικού διαθέτει κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, επιστημονικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα, συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, μέχρι τις 15 Μαρτίου οι ομαδικές και μέχρι τις 20 Μαρτίου οι ατομικές.

Ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.