Skip to main content

Εντυπωσιακή πρασινοκέφαλη πάπια... επισκέφθηκε τη λίμνη της Καστοριάς

Η πρασινοκέφαλη πάπια, που έχει το επιστημονικό όνομα Anas platyrhynchos, είναι ο άγριος πρόγονος της κατοικίδιας πάπιας.

Μία αρσενική πρασινοκέφαλη πάπια και το θηλυκό της ταίρι έκαναν την εμφάνισή τους στη λίμνη της Καστοριάς, εντυπωσιάζοντας δημότες και επισκέπτες της πόλης.

Σύμφωνα με το mpetskas.com, η πρασινοκέφαλη πάπια, που έχει το επιστημονικό όνομα Anas platyrhynchos, είναι ο άγριος πρόγονος της κατοικίδιας πάπιας. Παίρνει το όνομά της από την εμφάνιση του αρσενικού, το οποίο έχει γυαλιστερό πράσινο κεφάλι με στενό άσπρο περιλαίμιο. Η θηλυκή είναι πιτσιλωτή και καστανόξανθη.



Οι πρασινοκέφαλες πάπιες ενδημούν σε ρηχές λίμνες ή έλη με πλούσια βλάστηση και τρέφονται κυρίως με σπόρους, φυτά, έντομα, ψάρια και σαλιγκάρια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι πάπιες αυτές έχουν κάνει κατά καιρούς την εμφάνισή τους στη χώρα μας, τόσο στη λίμνη των Ιωαννίνων όσο και της Καστοριάς.



Αξίζει να σημειωθεί πως στην Κίνα θεωρούνται ιερά πτηνά που συμβολίζουν την παντοτινή αγάπη, τη συζυγική αφοσίωση και την πίστη και για το λόγο αυτό χρησιμοποιούνται ευρέως ως διακοσμητικά αντικείμενα στις γαμήλιες τελετές.

Δείτε βίντεο για το συγκεκριμένο είδος που έστειλε αναγώστης στη Voria.gr:

*Βίντεο του χρήση Avi Birds στο Youtube.