Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιάζει η έκθεση πολεμικού υλικού στο Γ' Σώμα Στρατού (φωτο+vid)

Η έκθεση βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Γ' Σώματος Στρατού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Παρουσιάζεται εντυπωσιακό πολεμικό υλικό.

Στρατιωτικά οχήματα και ειδικές μονάδες του στρατού ξηράς βρίσκονται σήμερα στο Γ' Σώμα Στρατού για τη γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην έκθεση του πολεμικού υλικού εκτίθενται το νέο απόκτημα Μ 1117 όχημα εδάφους, θωρακισμένο μεταφοράς προσωπικού, το οποίο αποκτήθηκε πρόσφατα απο την Αμερική, δύο Χάμερ με το ένα να φέρει αντιαρματικό όπλο μεγάλου βεληνεκούς τύπου Κόρνετ, και το άλλο πενηντάρη πολυβόλο, ένα τζιπ με αντιαρματικό Μίλαν μεσαίου βεληνεκούς, ένα όχημα Gmg που φέρει βομβιδοβόλο 40 χιλιοστών.

Εκτός από τα στρατιωτικά οχήματα ξεχωρίζουν οι μονάδες εξουδετέρωσης εκρηκτικών (ΤΕΝΞ), η ομάδα Δευκαλίων της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας, η ομάδα πεζικού, καθώς και το τμήμα των στρατιωτικών σκύλων επίσης της 71ης αερομεταφερόμενης.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για έναν στρατιωτικό σκύλο εφόδου μάχης ράτσας Βελγικό Μαλινουα. Η αποστολή του ειναι να εισβάλλει, να ανιχνεύει και να αιφνιδιάζει τον εχθρό σε κατοικημένες περιοχές. Φέρει ειδικό εξοπλισμό, κάμερα, ασύρματο, μάσκα και ειδικά παπουτσάκια, ενώ έχει ειδική εξάρτηση για καταρρίχηση ακόμη και από ελικόπτερα με τη μέθοδο ραπέλ.

Αυτή τη στιγμή ο ελληνικός στρατός διαθέτει έξι τέτοιους σκύλους, δύο έχουν οι καταδρομείς και 4 η 71.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το σκυλί εκπαιδεύεται και δέχεται εντολές μόνο στα Αγγλικά καθώς μπορεί να συμμετέχει σε αποστολές του ΝΑΤΟ.

Η έκθεση που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Γ Σώματος Στρατού είναι ανοιχτή για το κοινό και τα σχολεία μέχρι τις 13.30.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Δεξιάς και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις στρατιωτικές και πολιτικές αρχές στο Γ' Σώμα Στρατού.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: