Skip to main content

Εντυπωσιάζει το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου της ΧΑΝΘ (vid)

Η ανακατασκευή του γηπέδου της ΧΑΝΘ χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα συνεργασίας «Interreg Ελλάδα - Βουλγαρία» 2014-2020.

Ένα μικρός παράδεισος για τους μικρούς «Μέσι» και «Ρονάλντο» της Θεσσαλονίκης είναι το ανακατασκευασμενο γήπεδο ποδοσφαίρου της ΧΑΝΘ.

Η ανακατασκευή του γηπέδου, προϋπολογισμού 125.173,34 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα συνεργασίας Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020.

Χρησιμοποιείται από τις ακαδημίες ποδοσφαίρου της ΧΑΝΘ ενώ μπορεί να ενοικιαστεί από ιδιώτες. Τα εγκαίνια του γηπέδου γίνονται σήμερα παρουσία του Ζήση Βρύζα και άλλων  γνωστών ποδοσφαιριστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη δεκαετία του 1920 η ΧΑΝΘ είχε πρωτοστατήσει με επικεφαλής τον Απόστολο Νικολαΐδη στη δημιουργία ποδοσφαιρικών ακαδημιών  στη Θεσσαλονίκη, ενώ χάρη στην αδελφότητα μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία του πρώτου Πανθεσσαλονικιού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου το 1923 που κατακτήθηκε από την ομάδα του Άρη.

Τα επόμενα χρόνια η ΧΑΝΘ έδωσε προτεραιότητα στα αθλήματα σάλας, ωστόσο η δημοφιλία του αθλήματος οδήγησε τη διοίκηση της ΧΑΝΘ να προχωρήσει στη δημιουργία ενός μεγαλύτερου γηπέδου προς διευκόλυνση των ακαδημιών.