Skip to main content

Εντυπωσιάζει το πάρκο των θεών του Ολύμπου στη ΔΕΘ (φωτο+vid)

Η διοίκηση της ΔΕΘ συνεχίζει για μια ακόμα χρονιά την πετυχημένη συνταγή των θεματικών πάρκων-Όλα όσα θα θέλετε γνωρίζετε.

Οι κεραυνοί του Δία, τα κύματα του Ποσειδώνα, ο κάτω κόσμος του Πλούτωνα και όλος ο υπόλοιπος κόσμος των θεών του Ολύμπου ζωντανεύει από αύριο στο μεγαλύτερο θεματικό πάρκο που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και φιλοξενείται στο περίπτερο 1 της ΔΕΘ.

Η διοίκηση της ΔΕΘ συνεχίζει την πετυχημένη συνταγή των θεματικών πάρκων, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν τα θεματικά πάρκα του Εργοστασίου Σοκολάτας, των Δεινοσαύρων, των Άθλων του Ηρακλή και του Κόσμου του ΕυγένιουΤριβιζά.

«Εκτός από τους παιδότοπους, δεν υπάρχει κάποιος άλλος χώρος για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών», επισήμανε σήμερα μιλώντας στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης, τονίζοντας ότι συνολικά στα προηγούμενα θεματικά πάρκα οι επισκέπτες στη Θεσσαλονίκη έφτασαν τους 300.000 και τους 800.000 στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιτυχία των θεματικών πάρκων στην πόλη από το 2014 και μετά, τα έβαλε στην τουριστική ατζέντα της πόλης άποψη με την οποία συμφώνησε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος.

Ο Όλυμπος γίνεται... high tech

Προκειμένου να ζωντανέψει το θεματικό πάρκο των θεών του Ολύμπου χρησιμοποιήθηκε η τελευταία λέξη της τεχνολογίας με τους θεούς να αποκαλύπτονται στους επισκέπτες μέσω video mapping, ολογραμμάτων και άλλων εφέ, όπως και από τα εντυπωσιακά εκθέματα.

Όπως τόνισε ο Βασίλης Ζαρκαδούλας, εκπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρείας Placebo Events που έστησε το θεματικό πάρκο, «καινοτομία αποτελεί το γεγονός ότι 12 γνωστοί ηθοποιοί δίνουν τις φωνές τους στους ισάριθμους θεούς».

Έτσι ο Δίας θα έχει τη φωνή του Αιμίλιου Χειλάκη, ο Ποσειδώνας του Γιάννη Στάνκογλου, ο Ήφαιστος του Δημήτρη Πιατά, η Αφροδίτη της Μαρίας Ναυπλιώτου, ο Απόλλωνας του Βλαδίμηρου Κυριακίδη, η Ήρα της Μαρίας Σολωμού, ο Άρης του Νίκου Βουρλιώτη, ο Ερμής του Θανάση Βισκαδουράκη, η Αθηνά της Κατερίνας Λέχου, η Δήμητρα της Δάφνης Λαμπρόγιαννη, η Εστία της Αθηνάς Μαξίμου και η Άρτεμις της Νάντιας Μπουλέ.

Καθοριστική ήταν βέβαια στο εγχείρημα η συμβολή του ιστορικού και ομότιμου καθηγητή του ΕΚΠΑ Θάνου Βερέμη που ανέλαβε την επιστημονική επιμέλεια του θεματικού πάρκου.

«Η αρχαία ελληνική μυθολογία είναι το αποτύπωμα της Ελλάδας ανά τους αιώνες στο κόσμο», επισήμανε ο κ. Βερέμης, τονίζοντας παράλληλα την αλληγορική και διδακτική σημασία των ελληνικών μύθων.

Το πάρκο

Στα 2.100 τ.μ. του θεματικού πάρκου οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν μέσα από μια ξενάγηση μίας ώρας και δέκα λεπτών στους μύθους που αφορούν τους θεούς του Ολύμπου, μέσα από ισάριθμες θεματικές ενότητες.

Καθώς πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο που αφορά κατά πρώτον τα παιδιά, θα πραγματοποιούνται δύο ειδών ξεναγήσεις, μία που θα απευθύνεται σε ενήλικες και μία που θα αφορά τα παιδιά.

Το πάρκο θα παραμείνει ανοικτό έως τις 15 Ιανουαρίου του 2020, ενώ το ενιαίο εισιτήριο θα κοστίζει οκτώ ευρώ.

Το οικογενειακό εισιτήριο για δύο γονείς με δύο παιδιά κοστίζει 28 ευρώ, το οικογενειακό τριών ατόμων κοστίζει 22 ευρώ, το εισιτήριο για group και σχολεία φτάνει τα επτά ευρώ, των ανέργων έξι  ευρώ, ενώ τα παιδιά κάτω των τριών ετών και τα ΑμεΑ δεν πληρώνουν εισιτήριο.

Το ωράριο τις καθημερινές από Δευτέρα έως Πέμπτη είναι από τις 09.00-13.00 ενώ την Παρασκευή θα ανοίγει την ίδια ώρα το πρωί καθώς και το απόγευμα από τις 17.00 έως τις 20.00.

Το Σάββατο το πάρκο θα ανοίγει για το κοινό από τις 11.00 ως τις 20.00 και την Κυριακή από τις 11.00 έως τις 19.00.