Skip to main content

Εντυπωσιάζει το περίπτερο των τιμώμενων Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην 86η ΔΕΘ (φωτο+vid)

Το περίπτερο 13 μαγνητίζει τα βλέμματα των επισκεπτών, με την παραδοσιακή ανατολίτικη αισθητική, αλλά και τις μοντέρνες πινελιές στα σταντ

Εντυπωσιακή είναι η παρουσία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το περίπτερο 13, όπου φιλοξενείται η τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης, μαγνητίζει τα βλέμματα των επισκεπτών, με την παραδοσιακή ανατολίτικη αισθητική, αλλά και τις μοντέρνες πινελιές στα σταντ των δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων που συμμετέχουν, σε ένα πάντρεμα του παλιού με το νέο που έτσι κι αλλιώς συνυπάρχουν στη σύγχρονη ιστορία της.

Φυσικά το ενδιαφέρον στρέφεται στα γεράκια που έχουν φέρει οι εκπρόσωποι της χώρας, σήμα κατατεθέν των εμιράτων, δίπλα στα οποία σπεύδουν να φωτογραφηθούν μικροί και μεγάλοι. Στο ίδιο σημείο δεσπόζει μικρογραφία ενός κτηρίου ανατολίτικης αρχιτεκτονικής, εκατέρωθεν του οποίου υπάρχουν γυναίκες με παραδοσιακές στολές που παρουσιάζουν αντικείμενα λαϊκής τέχνης. Εκεί εξάλλου υπάρχει σκηνή, όπου καθημερινά θα φιλοξενούνται διάφορες εκδηλώσεις.

Στον καλαίσθητα διαμορφωμένο χώρο ξεχωρίζουν οι γιγαντοοθόνες που είναι στημένεςσε διάφορα σημεία, στις οποίες απεικονίζονται οι μεγάλες πόλεις, αλλά και στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή στη χώρα.

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότερες από 60 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς της ενέργειας, των logistics, της αγροδιατροφής, του τουρισμού και της τεχνολογίας και φορείς του δημόσιου τομέα, όπως τα υπουργεία Άμυνας και Οικονομικών.

Στα αξιοσημείωτα του περιπτέρου είναι η αίθουσα προσευχής που έχει διαμορφωθεί, ένδειξη σεβασμού στη θρησκεία και τις λατρευτικές συνήθειες των περίπου 400 εκπροσώπων της χώρας που δίνουν το παρών στη διοργάνωση.

Δείτε φωτογραφίες από το περίπτερο: