Skip to main content

Εντολή για αύξηση των περιπολιών στην ελληνοτουρκική οριογραμμή

Aποφασίστηκε να υπερτριπλασιαστούν οι ομάδες των στρατιωτικών που κάνουν τις περιπολίες στην ελληνοτουρκική οριογραμμή στον Έβρο.

Επί ποδός έχουν τεθεί οι στρατιωτικές δυνάμεις στον Έβρο, μετά την υπόθεση με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Μετά από μπαράζ συσκέψεων στην Αθήνα, δόθηκαν αυστηρές εντολές που θέτουν σε εγρήγορση τους ακρίτες στρατιώτες στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το iefimerida.gr αποφασίστηκε (και εφαρμόζεται ήδη) να υπερτριπλασιαστούν οι ομάδες των στρατιωτικών που κάνουν τις περιπολίες στην ελληνοτουρκική οριογραμμή στον Έβρο.

Από δύο άτομα που έβγαιναν ως τώρα, οι περιπολούντες αυξήθηκαν σε επτά.

Παράλληλα, ειδικές οδηγίες έχουν δοθεί και για τον τρόπο κίνησης πάνω στην οριογραμμή, όπως και για τον τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση που επιχειρηθεί αιφνιδιασμός, καθώς κανείς πια δεν μπορεί να εκτιμήσει με βεβαιότητα τις πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας. Πόσω μάλλον όταν δεν υπάρχει σαφής εικόνα:

για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες, και

για τον αριθμό των Τούρκων που κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον ανθυπολοχαγό και τον επαγγελματία υπαξιωματικό την περασμένη Πέμπτη στο δάσος των Καστανιών Έβρου.

Την ίδια ώρα, εκτός από το Μαξίμου και στο ΓΕΕΘΑ περιμένουν να σχηματίσουν εικόνα για τις επόμενες κινήσεις της Τουρκίας στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, από το κατηγορητήριο που θα συνταχθεί και από το «πόσο κοντά» θα ορίσει ο Τούρκος εισαγγελέας την ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης.