Skip to main content

Έντονες αντιδράσεις στα νέα μέτρα από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Μονομερή και χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη χαρακτήρισαν οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ τα νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση
Μονομερή και χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τα νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Ο κ. Γιάννης Παναγόπουλος μεταξύ άλλων υποστήριξε πως «για άλλη μία φορά τα κορόιδα πληρώνουν».

ΑΔΕΔΥ – Παπασπύρος: «Μονομερές το ψαλίδι»

Πρακτικές προτάσεις για την εξοικονόμηση πόρων σε όλο το φάσμα της Δημόσιας Διοίκησης «υπέδειξε» στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, κατά τη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου τόσο με τον ίδιο όσο και με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ, καθώς επίσης και τον αντιπρόεδρο του ΣΕΒ, Χάρη Κυριαζή (ο Δ. Δασκαλόπουλος βρίσκεται εκτός Ελλάδας).

«Τόνισα στον πρωθυπουργό ότι εάν θέλουμε να στηρίξουμε την κοινωνική συνοχή και τα μέτρα να είναι κοινωνικά δίκαια, δεν μπορεί να προχωράμε με το ψαλίδι στους μισθούς και τις συντάξεις και να μείνουν άθικτα όλα εκείνα τα ιδιωτικά και δημόσια συστήματα που δημιουργούν το πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Παπασπύρος.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ και εξέφρασε την αποφασιστικότητά του για αντιμετώπιση μιας «μονομερούς και άδικης κατάστασης που συνοδεύεται από έναν άθλιο λαϊκισμό, όταν η Δημόσια Διοίκηση θα πρέπει να γίνει δύναμη εξόδου από την κρίση».

Ο Σπ. Παπασπύρος ζήτησε ξεχωριστή συνάντηση της κυβέρνησης με την ΑΔΕΔΥ για ζητήματα Δημόσιας Διοίκησης και μισθολογίου. Ακόμη, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μη γίνει δημοσιονομικό πρόβλημα το ασφαλιστικό και να μετατεθεί έξω από αυτές τις συνθήκες πίεσης η αντιμετώπισή του.

Διότι, όπως είπε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, κάτω από αυτή τη συγκυρία μπορεί να έχουμε κι εκεί μονομερώς ψαλίδι στα δικαιώματα των εργαζομένων.