Skip to main content

Εντονες διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό

Έντονη ρευστότητα παρατηρείται σχετικά με την τελική ημερομηνία κατάθεσης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, γεγονός που απειλεί ευθέως τις ισορροπίες εντός κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ.
Όταν χθες η Voria.gr έγραφε ότι στο τέλος η κυβέρνηση θα καταφύγει στις υπηρεσίες των ...μέντιουμ, για να μάθει πότε θα καταθέσει το νέο ασφαλιστικό, δεν είχε υπόψη της ότι μέσα σε 24 ώρες θα άλλαζε δύο φορές η κρίσιμη ημερομηνία. Γεγονός το οποίο επιβεβαίωνε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τη ρευστότητα της κατάστασης, σχετικά με το ευαίσθητο αυτό θέμα, το οποίο απειλεί ευθέως τις ισορροπίες εντός της κυβέρνησης αλλά και του κόμματος. Η τελευταία πληροφορία που κυκλοφορεί θέλει τους υπουργούς Οικονομικών κι Εργασίας, Παπακωνσταντίνου και Λοβέρδο, αντίστοιχα, να «κατεβάζουν» το νομοθέτημα στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, αντί της Παρασκευής.

Εξηγήσεις γι΄ αυτή την αλλαγή δεν δόθηκαν, αλλά είναι ευνόητες. Τα μηνύματα που λαμβάνονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι ανησυχητικά κι έτσι προκρίνεται η καλύτερη ενημέρωσή της, πριν το κείμενο οριστικοποιηθεί. Η τακτική θα εμπλουτισθεί και με ορισμένες βελτιώσεις των προβλέψεων του νέου ασφαλιστικού, έτσι ώστε να κατευναστεί το μένος και οι αντιρρήσεις των βουλευτών και να περάσει ευκολότερα από τη Βουλή το νομοσχέδιο. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου θα απαντήσει στα ερωτήματα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης, ενώ δεν αποκλείεται η διαδικασία αυτή να συνεχισθεί κι αύριο, αν μια συνεδρία δεν κριθεί αρκετή.