Skip to main content

Έντονη ανησυχία στη Κύπρο για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού

Τα κρούσματα κορωνοϊού στη Κύπρο παρουσιάζουν έξαρση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Σε μία μέρα καταγράφηκαν 30 νέα περιστατικά

Έξαρση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού και στη Κύπρο, καθώς σήμερα καταγράφηκαν 30 νέα, με το φαινόμενο αυτό να προκαλεί έντονη ανησυχία.

Από 623 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 9 κρούσματα.

Από 212 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 13 κρούσματα.

Από 496 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του δειγματοληπτικού εργαστηριακού ελέγχου 3,000 ατόμων στην Επαρχία Λάρνακας, εντοπίστηκαν 6 κρούσματα.

Από 1087 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.

Το Υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι και στα σημερινά κρούσματα, όπως και σε ορισμένες περιπτώσεις τις προηγούμενες μέρες, έχουν παρατηρηθεί άτομα που ενώ έχουν στενή επαφή με κρούσματα, δεν δηλώνονται στην ομάδα ιχνηλάτησης για να λάβουν οδηγίες και να διερευνηθούν.

Το γεγονός αυτό προκαλεί έντονη ανησυχία, όπως αναφέρει το protothema.gr, διότι θέτει εμπόδια στην διαδικασία της ιχνηλάτησης, της έγκαιρης απομόνωσης και της διερεύνησης των επαφών των επιβεβαιωμένων περιστατικών, ενώ αυξάνει κατά πολύ την πιθανότητα ανεξέλεγκτης διασποράς του ιού. Για να έχει νόημα και να επιτυγχάνεται ο σκοπός της ιχνηλάτησης, χρειάζεται οι πολίτες που εντοπίζονται θετικοί στον ιό, με υπευθυνότητα να δηλώνουν όλες τις επαφές τους.