Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019
x

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

Κύριο θέμα αντιπαράθεσης είναι η αξιοποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Έντονη είναι η διαμάχη  στο δημοτικό συμβούλιο Δράμας  για τα οικονομικά στοιχεία του δήμου για τη χρήση 2008 τη στιγμή που η δημοτική αρχή δηλώνει ικανοποιημένη από τα οικονομικά στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς , ενώ οι αντιπολιτευτικές παρατάξεις υπογραμμίζουν τη μη δημιουργία αξιόλογων έργων υποδομής  από πλευράς Δήμου.

Συγκεκριμένα η δημοτική αρχή υποστηρίζει πως ο δήμος παρουσίασε πλεόνασμα ύψους 1.898.700,84 ευρώ και πως υπάρχουν ταμειακά αποθέματα βάσει των χρηματικών διαθεσίμων. Επίσης, τονίζει ότι δεν υπάρχουν μακροχρόνια ή βραχυχρόνια δάνεια,  ενώ δεν υπάρχουν υποχρεώσεις σε προμηθευτές, φόρους, τέλη και ασφαλιστικούς οργανισμούς. Επιπρόσθετα οι λειτουργικές δαπάνες συγκρατήθηκαν στους προκαθορισμένους στόχους.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατηγορούν το δήμο για λάθος διαχείριση του προϋπολογισμού χωρίς να εκτελεί τα εξαγγελθέντα έργα. Δηλώνουν ακόμα πως τα έργα που εμφανίζονται στους τελευταίους προϋπολογισμούς παραμένουν ανεκτέλεστα και  το νέο Δημαρχείο ενώ φαίνεται έτοιμο παραμένει αναξιοποίητο. Τέλος υποστηρίζουν πως τα χρέη του Δήμου προς το ΙΚΑ ανέρχονται σε πολλά εκατ. ευρώ και η Δημοτική Αρχή διαρκώς αυξάνει την φορολογία.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ