Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018
x

ΕΝΤΟΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΠΙΛΛΙΑ

Εχουν ανοίξει απευθείας δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στην Πειραιώς και στελέχη της Κεντροδεξιάς παράταξης στη Θεσσαλονίκη.

Δύο νέες συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρις Μπίλλιας, με αντικείμενο την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ανοίξει απευθείας δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στην Πειραιώς και στελέχη της Κεντροδεξιάς παράταξης στη Θεσσαλονίκη αλλά και απευθείας με τον πρόεδρο των μηχανικών της Κεντρικής Μακεδονίας, με κεντρική ατζέντα την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της υποψηφιότητας.

Οι βασικοί λόγοι που δείχνουν ότι συντελούν στην έντονη κινητικότητα των τελευταίων ημερών είναι οι εξής:

Η ήπια και με συνθετικά χαρακτηριστικά προσωπικότητα του Πάρι Μπίλλια σε συνδυασμό με την μέχρι σήμερα επιτυχημένη - κατά γενική ομολογία - τόσο επαγγελματική του πορεία όσο και η ενασχόληση του με τα κοινά που σχετίζονται με την ιδιότητά του. Τα χαρακτηριστικά αυτά δείχνουν ότι αναγνωρίζονται από την Πειραιώς αλλά κυρίως και από διάφορους επώνυμους και ανώνυμους Θεσσαλονικιούς που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους. Παράλληλα, ιδίως στο στενό πυρήνα της Κεντροδεξιάς στην πόλη, ήδη βουλευτές και άλλα σημαίνοντα στελέχη της ΝΔ έχουν αρχίζει να εκφράζονται στις εν λόγω επικοινωνίες θετικά για τα χαρακτηριστικά σύνθεσης που μπορεί να έχει η υποψηφιότητα του Πάρι Μπίλλια.

Ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο και η πρόσφατη δημοσκόπηση της voria.gr που αποκάλυψε το "κύμα" αντίδρασης του 85% Θεσσαλονικιών κατά ενδεχόμενης επανεκλογής Μπουτάρη στην οποία για πρώτη φορά εμφανίστηκε στις πρώτες θέσεις με θετικές γνώμες και ο Πάρις Μπίλλιας, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί επίσημη δήλωση περί πιθανής υποψηφιότητας, παρά μόνο πληροφορίες και το κείμενο της voria.gr, που μετέφερε επιβεβαιωμένα γεγονότα που συνηγορούν στο γεγονός ότι ο κ. Μπίλλιας θα ειναι ο εκλεκτός της ΝΔ για το δήμο Θεσσαλονίκης.

Όλα δείχνουν ότι οι κινήσεις των τελευταίων ημερών από την Πειραιώς αποσκοπούν στην κατάλληλη προετοιμασία του εδάφους για τη διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με αξιώσεις και βλέψεις νίκης αυτή τη φορά. Η ΝΔ μετά δύο αποτυχημένες αναμετρήσεις, δείχνει διάθεση να προγραμματίσει σωστά και να ετοιμαστεί κατάλληλα για τη μάχη του Δήμου, στηρίζοντας έναν υποψήφιο που θα έχει τη δυνατότητα και την προοπτική να συσπειρώσει τις δυνάμεις της Κεντροδεξιάς στην πόλη αλλά παράλληλα θα περιέχει και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλουν να αναδείξουν μέσα από τις επιλογές προσώπων που θα ακολουθήσουν τόσο στις αυτοδιοικητικές όσο και στις βουλευτικές εκλογές, τόνιζαν γαλάζιες κομματικές πηγές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ