Skip to main content

Έντονη πολιτική κόντρα στη Βουλή για την τροπολογία που αφορά την ΕΥΠ

Η τροπολογία προβλέπει μεταξύ άλλων μετάταξη του προσωπικού της Γ' Υποδιεύθυνσης Ανάλυσης Πληροφοριών της ΕΥΠ, σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Πολιτική κόντρα ανάμεσα ξέσπασε ανάμεσα στα κόμματα με αφορμή την τροπολογία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ΕΥΠ και τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας που προβλέπει μεταξύ άλλων μετάταξη του προσωπικού της Γ' Υποδιεύθυνσης Ανάλυσης Πληροφοριών της ΕΥΠ, σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Χρήστου Σπίρτζη ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας για την ΕΥΠ από τη Βουλή, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης και ο ειδικός αγορητής Γιώργος Καμίνης κατήγγειλαν την τροπολογία ως ομαδική δίωξη υπαλλήλων στην ΕΥΠ χωρίς προηγούμενο.

Για το ζήτημα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελ.Οικονόμου επεσήμανε ότι «το αξιόλογο και έμπειρο αυτό προσωπικό, αναφέρεται ρητώς στην τροπολογία, ότι θα τοποθετηθεί σε υπηρεσίες Ασφαλείας και μάλιστα παρέχεται και η δυνατότητα να δηλώσουν και που επιθυμούν να πάνε». Πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν ανάγκη από εξειδικευμένο προσωπικό, από προσωπικό εκπαιδευμένο σε θέματα ανάλυσης και συλλογής πληροφοριών και ουσιαστικά αναβαθμίζεται το έργο των υπηρεσιών ασφαλείας.

Απαντώντας στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι με την τροπολογία που “κατατέθηκε νύχτα” στη Βουλή πληρώνεται εταιρεία που είχε σύμβαση με το υπουργείο Δικαιοσύνης για την επιτήρηση των εναλλακτικών μορφών κράτησης, (σσ: βραχιολάκια) αν και έχει προηγηθεί απορριπτική απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο υφυπουργός ανέφερε ότι “για την επιτήρηση των εναλλακτικών μορφών κράτησης, λύνουμε εκκρεμότητες προηγουμένων ετών και οσονούπω θα υπάρξει διεθνής διαγωνισμός προκειμένου να υπάρξει νέος ανάδοχος και να μπούμε σε μια κανονικότητα».

«Με ντροπολογία που κατατέθηκε Παρασκευή βράδυ σε άσχετο νομοσχέδιο, συνεχίζεται η άλωση του κράτους και των θεσμών από την Μητσοτάκης Α.Ε.», υπογραμμίζει σε δήλωσή του σχετικά με το θέμα της ΕΥΠ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.