Skip to main content

Έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη - 5,2 βαθμοί ο τελευταίος

Ο συγκεκριμένος σεισμός ακολουθεί τους 5,1 βαθμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην ίδια περιοχή και άλλες μικρότερες μετασεισμικές δονήσεις.

Σειρά σεισμικών δονήσεων, η μεγαλύτερη εκ των οποίων μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στον θαλάσσιο χώρο περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια της Σητείας στην Κρήτη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η πρώτη ισχυρή δόνηση, μεγέθους 5,1 βαθμών, σημειώθηκε στις 03:30 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 49 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr, η δεύτερη δόνηση, μεγέθους 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:44 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 47 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας.

Η τρίτη δόνηση, μεγέθους 4,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 04:11 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας, κατά το Ινστιτούτο.

Στις 05:38 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,1 της κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Στις 07.11, καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.