Skip to main content

Οι 9 περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα - Κάλυψη 91% στις ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι περίπου ίσες με τα εξιτήρια από αυτά.

Η κατάσταση παραμένει πιεστική στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και ειδικά στις ΜΕΘ, σημείωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα.

Τα περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, όπως ανέφερε ο υπουργός, παρατηρούνται στους νομούς Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας. Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, ανησυχητική παραμένει η κατάσταση και στη δυτική Αττική.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Υγείας, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι περίπου ίσες με τα εξιτήρια από αυτά.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι οι ΜΕΘ «που παρουσίαζουν και σταθεροποίηση», έχουν ποσοστά κάλυψης 83% στην επικράτεια, 77% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός, η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων σε ηλικίες 75 και άνω αλλά και 65 έως 74 παρουσιάζει αύξηση τον τελευταίο μήνα κατά 5%, ενώ η πλειοψηφία των κρουσμάτων πλέον κατανέμεται σε ηλικίες 40 έως 64 ετών.