Skip to main content

Έντονο προεκλογικό παρασκήνιο στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Στον δήμο υπάρχει μεγάλος διαγκωνισμός γαλάζιων υποψηφίων. Μεταξύ αυτών είναι ο νυν δήμαρχος Σούλας, ο τέως δήμαρχος Λαφαζανίδης και ο Γ. Καμαρινός.

Γράφει ο Σαλονικιός 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το προεκλογικό σκηνικό στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, όπου υπάρχει μεγάλος διαγκωνισμός γαλάζιων υποψηφίων. Μεταξύ αυτών είναι ο νυν δήμαρχος Πέτρος Σούλας, ο τέως δήμαρχος Στάθης Λαφαζανίδης και ο Γιάννης Καμαρινός, αντιδήμαρχος του Σούλα ο οποίος όμως, αποχώρησε από την πλειοψηφία το 2017.

Πληροφορούμαι ότι με τη βοήθεια παραγόντων της αυτοδιοίκησης η ΝΔ προσπαθεί να συμμαζέψει τα πράγματα. Για παράδειγμα, επιχειρείται να πειστεί ο Λαφαζανίδης να μην είναι υποψήφιος αυτή τη φορά, αλλά εκείνος φαίνεται να επιμένει. Όπως μαθαίνω, του διαμηνύθηκε ότι θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην υποψηφιότητά του και στην (έμμισθη) θέση του γενικού γραμματέα στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας.

Ζυμώσεις γίνονται και στο χώρο του Κινήματος Αλλαγής. Την περασμένη Πέμπτη έγινε συγκέντρωση στελεχών της παράταξης του Κώστα Σωτηράκη που πρόσκεινται στο ΚΙΝ.ΑΛ. προκειμένου να αποφασίσουν τι θα κάνουν στις εκλογές. Συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή (Σωτηράκης, Φωτιάδης, Ρούμελης) η οποία ανέλαβε να συζητήσει με τον Λαφαζανίδη για το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας, αλλά με άλλον επικεφαλής.

Η ίδια επιτροπή θα συζητήσει και με τον ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από αίτημα στελεχών του κυβερνώντος κόμματος. Στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν για υποψήφιο τον προσκείμενο στο ΚΙΝ.ΑΛ. πρώην αντινομάρχη Γιάννη Λεμπετλή, για τον οποίο όμως, δεν δείχνουν να συμφωνούν οι δικοί του.

Εξελίξεις επί όλων αυτών αναμένονται αυτή την εβδομάδα.